FOTO Un bărbat a petrecut 53 de ani construind o catedrală de unul singur

2

La cei 88 de ani ai săi, Julio Gallego Martinez a ajuns protagonist de documentar, după ce, timp de 53 de ani, a ridicat de unul singur o catedrală construită în mare parte din materiale reciclate. Fără să aibă pregătire de specialitate, Martinez a conceput şi construit catedrala din Madrid din cărămizi donate de o fabrică locală, bidoane de ulei şi alte asemenea materiale, fără să reuşească însă s-o finalizeze. Deşi speră că acest spaţiu va fi folosit la un moment dat pentru slujbe religioase, Martinez nu crede că va vedea vreodată întâmplându-se acest lucru.

 

ALeqM5hlD8xJZSZkA7qF8TTq1iexNYCEgg

 

Catedrala, ridicată pe o suprafaţă de mai bine de 7.000 de metri pătraţi, a fost de-a lungul timpului subiect de controverse: unii arhitecţi susţin că ar trebui dărâmată, în vreme ce alţii o consideră un monument, oferindu-se chiar să asigure servicii de consultanţă. Julio Gallego Martinez, despre care regizorul James Rogan a realizat un documentar — The Madman and the Cathedral — şi-a început proiectul în 1961, continuând şi acum să lucreze, dar într-un ritm lent, dată fiind vârsta lui înaintată.

 

19dchbcdeyv4bjpg

 

19dchyd25ss0vjpg

 

19dchz0ql4itwjpg

 

 

“Când eram foarte tânăr, credinţa mea creştină era foarte puternică şi am vrut să mă dedic cu totul Creatorului. La 27 de ani, am intrat la o mânăstire, dar, după opt ani, m-am îmbolnăvit de tuberculoză şi a trebuit să părăsesc comunitatea, pentru a nu-i îmbolnăvi şi pe ceilalţi,” povesteşte Martinez. Devastat de acest eveniment, spaniolul s-a hotărât să ridice de unul singur o catedrală, folosind banii primiţi moştenire de la familia sa. “Nu am avut planuri de construcţie şi nici autorizaţie. Totul se află în mintea mea. Nu sunt nici arhitect, nici zidar. (…) Educaţia mea de bază a fost întreruptă de Războiul Civil. M-am inspirat din cărţi despre catedrale, castele şi alte clădiri religioase, dând astfel naştere operei mele.”

 

19dcvk4ifd323jpg

 

19dcvjun7237vjpg

 

19dcvit5kzqtzjpg

 

19dchbiabc34fjpg

Sursa: Gizmodo

Foto: Getty Images / Denis Doyle

Puteţi citi şi:

Omul care a împădurit de unul singur 550 de hectare

VIDEO Povestea impresionantă a fermierului care a învins deşertul cu mâinile goale


2 comentarii

  1. e kiar adevarat … si nu conteaza daca l’au mai ajutat pe ici pe colo. termenul “singur” se refera la faptul ca nu l’a ajutat nici o firma de constructii … omu si’a indeplinit misiunea in viata …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger