FOTO Un artist român expune în SUA picturi realizate cu tehnologia de imprimare 3D

0

Pistoale, ghips, haine, încălţăminte, sculpturi de zahăr şi multe alte lucruri – totul se poate scoate, mai nou, la o imprimantă 3D. Folosindu-se de această tehnologie modernă, artistul Ioan Florea a creat picturi uriaşe, cu textură impresionantă, expuse, în prezent, în Indiana, SUA.

 

 

Prima reacţie la vederea picturilor lui Florea este că vrei să le atingi. Simţul vizual şi cel tactil sunt vizate în mod direct de lucrările lui, o spune chiar artistul. El se foloseşte de tehnologia imprimării 3D pentru a construi prototipurile, formele picturilor sale uriaşe, apoi se ajută de diverse alte tehnici pentru a construi imaginea finală. Materialele utilizate sunt foarte uşoare, tocmai pentru că dimensiunile lucrărilor sunt atât de mari. Artistul explorează contrastele, se inspiră din nanotehnologie, se joacă cu geometriile şi formele organice.

Originar din Transilvania, Ioan Florea era pasionat, încă de copil, de oase de animale, pe care le aduna din pădure şi pe care le desena. Întotdeauna s-a simţit fascinat de formele 3D. Una din lucrările sale este o aranjare a unor vertebre de animale într-un alfabet abstract. Picturile sale sunt expuse acum la South Bend Museum of Art din Indiana, până în mai 2015 şi vor fi expuse şi la Southern Illinois University din Carbondale, în septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa şi mai multe detalii: Live Science

Foto: Image Gallery: The Giant 3D Paintings of Ioan Florea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger