FOTO Ultimii supraviețuitori ai unei insule care se scufundă

0

În ultimele câteva decenii, pe măsură ce a crescut nivelul mării, cel puțin jumătate din insulița indiană Ghoramara a fost înghițită de ape, scrie FastCoExist. În alte câteva decenii, ar putea dispărea complet. “E un peisaj ireal care există în realitate”, spune Daesung Lee, un fotograf din Paris care a vizitat insula acum câțiva ani. Câteva sate de pe insulă au dispărut deja. Fotograful i-a rugat pe oamenii care au ales să rămână să pozeze pe petece de pământ înconjurate de eroziune.

 

 

Pe măsură ce insula se confruntă cu acest fenomen, o problemă intensificată și de defrișarea pădurilor de mangrove, are parte și de furtuni mai intense. Vara trecută, valurile de maree au distrus îndiguirile menite să protejeze satele, unele case s-au prăbușit, iar insula a fost înecată în mâl. Inundarea a răspândit boli și a contaminat apa potabilă. Peste două treimi din localnici au părăsit insula pentru că le era tot mai greu să facă agricultură sau să pescuiască.

Un raport estimează că, până în 2050, 1 milion de oameni care locuiesc pe insule și linii de coastă din jurul Golfului Bengal ar putea ajunge refugiați ai schimbărilor climatice. Între timp, unele insule au fost deja complet înghițite de ape. Urmăriți restul imaginilor pe FastCoExist.

 

 

Puteți accesa și:

VIDEO Un oraş argentinian a reapărut la suprafaţă după ce a stat aproape 25 de ani sub apă

VIDEO Cea mai mare pădure subacvatică din lume va fi defrișată

Modificările climatice scot la iveală păduri înghițite de ape acum mii de ani


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger