FOTO Terapie pe valuri, alături de un câine dedicat ajutorării persoanelor cu dizabilităţi

0

Ricochet este o femelă Golden Retriever în vârstă de 7 ani, care face surf alături de persoane cu dizabilităţi pentru a le ajuta şi a le inspira, prin intermediul acestei activităţi care presupune deopotrivă un efort sportiv şi distracţie.

Câinele a fost, iniţial, antrenat să fie animal utilitar, dar şi-a câştigat rapid reputaţia de “câine de aur”, pentru că a învăţat, fără probleme, sarcini mai dificile precum să deschidă uşi, să oprească lumina şi chiar să desfacă fermoarele hainelor. Energia şi dragostea pe care le oferea erau calităţi superioare unui câine utilitar, astfel că stăpânul ei i-a găsit o ocupaţie care o face cu adevărat fericită: surfing-ul.

Acum, în loc să fie “service dog”, Ricochet este “SURFice dog” şi călăreşte valurile alături de copiii cu nevoi speciale sau copii ori adulţi cu dizabilităţi. Le oferă încredere, echilibru şi sprijin, mai ales celor care încearcă pentru prima oară această activitate. Sprijinul câinelui este o adevărată inspiraţie pentru mulţi, care, astfel, îşi recâştigă încrederea în forţele proprii şi în viaţă. Ricochet a devenit simbolul unor acţiuni caritabile, pentru care a “strâns” 400.000 de dolari prin “datul” ei cu placa pe valuri.

Când nu face surfing, Ricochet oferă inspiraţie şi terapie copiilor cu nevoi speciale sau adulţilor care suferă de sindromul stresului post-traumatic, inclusiv veteranilor de război. Povestea lui Ricochet a devenit subiectul unei emoţionante biografii canine, documentată în cartea Ricochet: Riding a Wave of Hope with the Dog Who Inspires Millions.

 

stire 21 iul caine 2

stire 21 iul caine 3

stire 21 iul caine 4

stire 21 iul caine 5

stire 21 iul caine 6

stire 21 iul caine 7

stire 21 iul caine 8

stire 21 iul caine 9

stire 21 iul caine 10

stire 21 iul caine 11

 

 

 

Sursa: My Modern Met

Foto: Surf Dog Ricochet / Facebook, Surf Dog Ricochet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger