FOTO “SUV-ul nu merge cu drăgălăşenie”. Campanie Greenpeace împotriva Shell

0

Intenţiile companiei Shell de a începe exploatarea resurselor petroliere din Oceanul Arctic sunt combătute cu mijloace variate de reprezentanţii organizaţiilor ecologiste. O metodă creativă, care implică pe oricine, din orice colţ al globului, este simularea mesajelor publicitare marca Shell, însoţite de sloganul “Let’s go” al campaniilor de comunicare ale companiei.

 

 

Cu ajutorul unui generator online de mesaje de tip afiş (poster), publicul poate participa la înmulţirea şi răspândirea acestui tip de „publicitate”. De altfel, un imens panou publicitar din Houston (SUA), aflat chiar lângă sediul Shell (foto sus), a fost ocupat cu un astfel de mesaj, care pare a veni din partea Shell (folosind elementele de brand specifice companiei). În realitate, panoul este o satiră, spun reprezentanţii Greenpeace, care au ales imaginea şi mesajul din peste 10.000 de astfel de mesaje generate pe site-ul ArcticReady.com şi vizualizate de milioane de utilizatori online. Fenomenul a fost numit, în presă, „a social media oil spill”, după ce traficul a crescut foarte mult, într-un foarte scurt timp, mesajele „false Shell” fiind intens vizualizate şi apoi răspândite prin toate mijloacele online posibile. „Panoul publicitar din Houston este modul nostru de a vă spune „mulţumim!” tuturor celor care aţi participat şi participaţi la campanie şi modul în care am ales să ducem această febrilă activitate online în offline, să o facem vizibilă în lumea reală”, scrie Greenpeace.

Mai jos sunt câteva dintre mesajele create online de diverşi utilizatori, iar o galerie completă puteţi vedea aici. Dacă doriţi să participaţi, puteţi să creaţi mesaje, la rândul vostru, aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Arctic Ready


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger