FOTO Survolând Lacul Colibiţa

0

Dacă ai ocazia să survolezi zona lacului Colibița într-o după-masă însorită de octombrie, poți vedea de sus un fel de mică Elveție ascunsă prin Carpați, după cum remarca și pilotul. Venind dinspre înălțimile Munților Călimani, de departe, lacul acesta de baraj pare doar o suprafață de apă oarecare, acoperită de pâclă. Dar dacă ajungi mai aproape și cobori să vezi detaliile, încep să se deslușească culorile, iar contururile devin mai tăioase.

 

dsc_7014

 

de Peter Lengyel

 

Câte un mic velier alunecă pe apă, desprins parcă din povești. Nuanțele apei depind mult de unghiul din care privești și fotografiezi, de la strălucirea soarelui care se reflectă de pe oglindă, la nuanțele de albastru care reflectă cerul şi verdele din vegetația peisajului, ajutat probabil și de populații de alge microscopice din apă, până la culori mai întunecate unde adâncimile absorb razele de lumină. Pădurile de amestec din vecinătatea lacului sunt frumos colorate în acest moment, iar combinate cu apele lacului, oferă o imagine destul de pitorească. Păduri de molid, prin seria de vârfuri ascuțite, lasă frumoase umbre zimțate pe luciul apei. Merită vizitate și împrejurimile, acest peisaj fiind parte din situl Natura 2000 Cușma, care are peste 44.000 de hectare.

 

DSC_6967

 

 

DSC_7084

 

 

DSC_7087

 

 

DSC_7023

 

 

DSC_7000

 

 

DSC_7048

 

 

DSC_7101

 

 

DSC_7033

 

 

DSC_6985

 

_DSC2608

 

_DSC2621

 

DSC_7066

 

DSC_6973

 

DSC_7008

 

Mai multe imagini aeriene de la Lacul Colibiţa, puteţi urmări pe site-ul biologului Peter Lengyel. Cei care doriți să contribuiți cu câte 50-1.000 de euro la susținerea unor viitoare zboruri la locurile care contează sau care aveți nevoie de imagine adevărată, îl puteți contacta pe Peter Lengyel la adresa de e-mail: [email protected]

Alte fotoreportaje prin care Peter Lengyel explorează peisajele naturale ale României:

FOTO Cu elicopterul prin Maramureş

FOTO Zbor de mai prin Maramureş

FOTO Zboruri peste verde – Maramureş

FOTO Lebede de iarnă în Dobrogea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger