FOTO Școala fără săli de clasă

11

Pentru cei care am fost obișnuiți să învățăm în clase anoste, cu bănci înguste și pereți albi, numai buni de inspectat în gol în timpul orelor plictistoare, școala realizată de arhitecții suedezi pe care o veți vedea în imaginile de mai jos pare un fel de paradis experimental. Concepută ca spațiu deschis, prin care copiii își pot explora mai bine imaginația, această școală este proiectul Organizației Suedeze pentru o Școală Liberă Vittra. Deocamdată putem visa doar cu ochii deschiși, sperând într-o educație care să se petreacă în astfel de spații.

 

Principiile Școlii Vittra constau în dizolvarea diviziunilor dintre clase, atât la propriu, cât și la figurat, pentru a stârni curiozitatea, încrederea în sine și comportamentul comunitar responsabil. Astfel, școala din Stockholm este un exemplu inovator de regândire a spațiilor destinate educației: ”în loc de clasica diviziune în clase, cu bănci și scaune, avem, de pildă, un uriaș iceberg care servește drept cinema, platformă și sală de relaxare, asigurând cadrul pentru multe tipuri de învățare,” spun cei doi arhitecți care au realizat proiectul, Kim Wendt and Rosan Bosch.

 

 

 

 

 

 

Sursa: Architizer Blog


11 comentarii

  1. @Dragos si Horatiu … o sa ajungem si acolo, cand vom construi un spatiu de la zero pt Universitate. Deocamdata eu sunt fascinat de cate lucruri putem face cu Learning House. Camera creativitatii o sa fie geniala 🙂

  2. Pingback: Cu entuziasm despre evenimente

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger