FOTO Sare produsă din lacrimi

0

O firmă londoneză a scos pe piață o gamă întreagă de sare de bucătărie, despre care susține că ar fi produsă din ”lacrimi umane proaspete.” Fie că e vorba de sare obținută din lacrimi de fericire sau din lacrimile care ne inundă ochii când tăiem ceapa, fiecare dintre aceste sortimente are o aromă particulară, putând fi folosită în contexte diferite.

 

Hoxton Street Monster Supplies afirmă că fiecare sare în parte este obținută din lacrimi care provin în urma unor emoții diferite. Așa se face că în gama nou lansată putem găsi sare preparată din lacrimi de furie, de râs sau de durere, ori din secrețiile lacrimare pe care le producem când strănutăm sau tăiem ceapa. Producătorii spun că folosesc meșteșuguri vechi și că lacrimile, odată recoltate, sunt fierte și lăsate să se cristalizeze în recipiente speciale, pentru ca pulberea să fie apoi culeasă manual și strecurată. Fiecare specialitate de sare – un borcănel costă 30 de lire sterline – se diferențiază printr-o aromă aparte, astfel încât sarea produsă din lacrimi de durere are, de pildă, un vag parfum de lavandă, fiind recomandată pentru asezonarea cărnii și a organelor.

 

Sare produsă din lacrimi de râs

 

Deși nu ne prea putem imagina cum pot fi recoltate cantități așa impresionante de lacrimi – decât dacă printre angajații firmei se numără niște plângători specializați -, însă găselnița britanicilor umanizează oarecum un produs care, de cele mai multe ori, e folosit automat, fără să-i acordăm atenție. Și, cine știe, dacă data viitoare când veți vărsa lacrimi, aveți un recipient la îndemână, puteți încerca propriul experiment.

 

Sare produsă din lacrimi vărsate în timp ce tăiem ceapa

 

Sare produsă din lacrimi de durere

 

 

 Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger