FOTO Proteste Greenpeace față de explorarea petrolului în Arctic

0

Compania petrolieră Shell are planuri de a fora după petrol în Arctic pentru prima dată, punând în pericol mediul și viața urșilor polari. Organizația internațională Greenpeace derulează o campanie împotriva acestui plan și intenționează să închidă toate stațiile Shell din Londra. Iată câteva imagini de la protestele Greenpeace din Europa.

 

Activiștii Greenpeace au protestat la o stație Shell din Aarhus, Danemarca față de planurile companiei petroliere de a fora după petrol în Arctic, în această vară. Îmbrăcați în urși polari, activiștii au acoperit sigla Shell și au lăsat urme de urs polar pătate cu petrol pe jos.

 

Un activist costumat în urs polar ține în brațe o pancartă pe care scrie “Salvați Arcticul” la o stație Shell din Dammtorbahnhof, din Germania. Activiștii Greenpeace au protestat în peste 40 de orașe din Germania.

 

Un activist Greenpeace îmbrăcat în urs polar stă în fața locuinței CEO-ului Shell, Peter Voser, din Widen, Asrgau, Elveția pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului forării în apele Alaskăi în această vară.

 

Activiștii Greenpeace au de gând să închidă toate stațiile Shell din Londra prin folosirea butonului de urgență care oprește petrolul să ajungă la pompă.

 

Stație din Edinburgh, oraș unde Greenpeace plănuiește să închidă aproximativ 12 stații Shell.

 

Activist Greenpeace, arestat la o stație Shell din Edinburgh, unde Greenpeace derulează o campanile împotriva forării în Arctic.

 

Foto: Greenpeace


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger