UPDATE: VIDEO Ministrul Barbu fuge de protestatari. FOTO Protest în desfăşurare la Prefectura Cluj, pentru Roşia Montană

0

Susţinători ai cauzei Roşia Montană se află acum în faţa Prefecturii Cluj, unde este aşteptată vizita ministrului Culturii, Daniel Constantin Barbu. Protestatarii au afişat mai multe banere şi steaguri şi cer demisia ministrului. Jandarmii se află în faţa Prefecturii – puteţi vedea câteva imagini de la acest protest mai jos.

 

 

“Astăzi, 13 septembrie, un grup de cetăţeni îngrijoraţi de soarta Roșiei Montane au protestat în faţa Prefecturii Cluj împotriva ministrului Culturii, Daniel Barbu, aflat în vizită în localitate. Motivul protestului a fost unul simplu: implicarea ministrului în proiectul criminal de lege pentru Roşia Montană şi susţinerea acestui proiect de lege în comisiile parlamentare. Vocile protestatarilor au cerut la unison demisia imediată a ministrului Barbu, acuzat de crimă culturală împotriva patrimoniului unic al Roşiei Montane. Ieşirea ministrului a fost acompaniată de scandări prin care i se cere demisia şi roşii aruncate în mod simbolic pe macadam pentru a fi strivite de către ministru, aşa cum acesta plănuieşte să facă în cazul Roşiei Montane. De asemenea, s-au citit la megafon acuzaţiile aduse ministrului Culturii pe care le puteţi vedea mai jos. Ca de obicei, Daniel Barbu nu a avut nimic de zis, refugiindu-se cu lașitate în maşina cu care a plecat”.

 

 

Primele imagini de la protest:

stire 13 sept cluj 1

 

stire 13 sept cluj 2

 

stire 13 sept cluj 3

 

stire 13 sept cluj 4

 

Imagini ulterioare, cu tot cu ieşirea ministrului din Prefectură (sursa: Tinerii Mânioşi):

 

stire 13 sept barbu8

 

stire 13 sept barbu1

 

stire 13 sept barbu2

 

stire 13 sept barbu3

 

stire 13 sept barbu4

 

stire 13 sept barbu5

 

stire 13 sept barbu6

 

stire 13 sept barbu7

 

Sursa info şi foto: Roşia Montană in UNESCO World Heritage, Luminiţa Dejeu / Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger