FOTO Prânzuri şcolare de prin lume

10

Recent, v-am arătat ce hrană este distribuită în spitale din diferite colţuri ale lumii. Acum, BuzzFeed ne prezintă meniurile de prânz din 16 şcoli de pe planetă.

 

Japonia: Pește prăjit, alge uscate, supă miso cu cartotfi, orez într-un recipient din metal și lapte

Austin, Texas: Tacos cu carne de curcan și salată, piure de cartofi, tartă cu piersici și ceai cu gheață

Coreea de Sud: Frunze de susan murate, kimchi (mâncare de legume tradițională), tocăniță de doenjang (o pastă de soia) cu orez și câțiva struguri.

Școala germană din Shanhai: Hot dog, cartofi prăjiți, salată de morcovi și o bucată de prăjitură.

Israel: Falafel, chipsuri de pită, iaurt, sos de castraveți și niște verdeață.

Finlanda: Salată, pui cu curry, fastole păstăi și morcovi, budincă și lapte.

Republica Cehă: Supă de legume cu griș, carne de vită cu usturoi, spanac, găluște de cartofi și o portocală.

Brazilia: Carne de vită în sos barbeque, orez, salată verde, budincă și suc de căpșuni.

Am adăugat noi România: Corn și lapte.

 

Urmăriți restul imaginilor pe BuzzFeed.

 

Puteți accesa și:

FOTO Ce mâncare primesc pacienții în spitalele din diferite părți ale lumii

FOTO Cu ce se hrănesc pe front soldaţii din diferite ţări


10 comentarii

  1. In Romania laptele si cornul sunt gratuite. Pranzul se plateste in alte tari si nu e chiar ieftin. Si nici macar asa apetisant cum arata pozele.

    • In alte tari,bugetul familiei este mai crescut,nu ca la romani…si daca s-ar schimba ceva in educatia romaneasca cum este prin lume…elevii ,cred eu,ca vor fi doritori de carte !

  2. @ Mira- am plecat din Romania definitiv la varsta de 14 ani. am fost in sistemul scolar american(in florida) de la 15 pana la 18 ani(cand mi-am bagat picioarele). copii aici, ca si in Romania, au scoala de la 7 30 am pana la 1 30 pm, s-au de la 1 30 pm pana la 7 30 pm. nu stau in scoala toata ziua..
    @moni- nu toata lumea lasa rucsacul la scoala in locker. mai toti copiii (cel putin din scolile din florida) nu lasa in locker decat pixuri, guma si tigari…nu ca in filme…iar temele, se fac ca si in Romania- ACASA. se cheama homework. nu, nu se resolva la scoala, ci acasa…

  3. ma intrebam si eu astazi. avand in vedere ca banii din “cornul si laptele” sunt europenei, care este cuantumul per copil? caci cornul ala e mechin, adesea tare, uneori mucegait deja. iar zeama aia alba greu sa o botezi lapte. eu nu cred ca euorpenii au alocat unui copil 1,5 lei (maxim ce se poate oferi pentru cele doua cvasi-alimente). eu ma gandeam acum 5 ani, cand a iinceput programul ca bietii copiii vor beneifica de un croissant clad, adica de un produs real de ppatiserie (corn iinseamna de fapt croissant oriunde in lume) si de un lapte veritabil. pasteurizat o singura data, cu o grime de 3,5% si o cntitate de macar 300gr. sa va maispun ca de fapt laptele ala putea sa fie is un iaurt decent? cam asta era deideratul. intrebarea e ..ce facem? cum aflam care este cuantumul per copil. si apoi sa facem calculul. sa vedem..ce primim de banii aia.

    • La ce ti-ar folosi?! La cum scrii pun pariu ca nici cu aritmetica nu te intelegi. Afla ca chestia aia alba e chiar lapte.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger