FOTO Povestea unui băiețel de 2 ani, lăsat să moară pe străzile Nigeriei, își caută un final fericit

9

Imaginile care îl înfățișează pe băiețelul subnutrit și amețit, care abia se mai poate ține pe picioare, în timp ce bea lacom dintr-o sticlă de apă, au făcut deja înconjurul rețelelor sociale, aducând solidaritatea și curiozitatea noastră de internauți detașați în Like-uri. Copilul fusese abandonat de familia lui, care îl acuzase de vrăjitorie, iar după câteva luni bune de rătăcit pe străzi, asistenții sociali l-au recuperat și au încercat să-i ofere o nouă șansă.

nigerian-starving-thirsty-boy-hope-rescued-anja-ringgren-loven-19

Asistenta socială Anja Ringgren Loven l-a găsit pe băiețelul pe care l-a numit Hope, pe străzile orașului nigerian Uyo, unde trăia din resturile de mâncare pe care i le dădeau trecătorii. Femeia a postat imaginile cu Hope pe pagina ei de Facebook, făcând apel la strângere de fonduri pentru a-i asigura costurile de hrană, medicamente și educație.

nigerian-starving-thirsty-boy-hope-rescued-anja-ringgren-loven-24 nigerian-starving-thirsty-boy-hope-rescued-anja-ringgren-loven-26

Loven este fondatoarea organizației African Children’s Aid Education and Development Foundation, creată special pentru recuperarea și ajutarea copiilor catalogați drept vrăjitori. Deși în statul Akwa Ibom, a cataloga un copil drept vrăjitor este o infracțiune pedepsită prin lege, această practică este încă prezentă. Potrivit Amnesty International, în 2009, de pildă, aproximativ 1000 de persoane au fost acuzate de vrăjitorie în Gambia, unde au fost închise în centre de deneție și forțate să bea o poțiune halucinogenă, pentru ”vindecare.” De asemenea, diverse cazuri din Nigeria arată că, uneori, copiii sunt supuși exorcismelor de către familie și chiar uciși.

Sam Ikpe-Itauma, reprezentant ai Rețelei de Drepturile și Reabilitatea Copilului din Nigeria, a explicat pentru CNN că ”odată ce se crede că un copil este vrăjitor sau posedat de o vrajă care-l poate face să se transforme, de exemplu, în pisică sau viperă, copilul poate aduce multe necazuri: poate ucide oameni, poate abate boli sau ghinion asupra familiei.” În opinia acestuia, unul din principalii factori care întreține această credință ce conduce la abuzuri este sărăcia: ”Sărăcia este sora geamănă a ignoranței,” arată Ikpe-Itauma.

nigerian-starving-thirsty-boy-hope-rescued-anja-ringgren-loven-30

După 8 luni de locuit în stradă, băiețelul Hope a fost dus la spital, unde s-a constatat că suferea de malnutriție și paraziți. Potrivit lui Loven, după ce a primit îngrijiri și a fost hrănit, copilul începe să se simtă mult mai bine și în curând va fi ajutat să se integreze în rândul copiilor.

Sursa: CNN


9 comentarii

 1. Ce sa spun !, parasutelele alea blonde precum cea din imagine nu se mai preocupa asa si de copiii saraci si subnutriti din Eiuropa , a gasit-o mila numai de cei din africa.

  • E bine ca se preocupa de cineva, “parasuta” sau nu, nici nu conteaza. In Europa sunt mult mai bune conditiile de trai. Exista asistenta sociala organizata, iar nivelul de educatie e mai mare.

   In general, in Europa doar cine nu vrea nu se integreaza, nu munceste, nu merge la scoala, nu are ce manca. Cu vointa se poate orice, chiar si intr-o tara ca Romania. Si da, in Romania sunt multi care nu vor, ca asteapta pe la colturi (sau pe internet) cu mana intinsa.

  • Ce comentariu urat si nepotrivit ‘Ned’, esti la fel de plin de prejudecati ca si cei care au lasat copilul in starea asta. Ma intreb ce acte de bunatate faci tu ! 🙂

  • Stii care-i diferenta dintre tine si africanii care au acuzat copilul ala de vrjitorie? AIA SUNT MAI BUNI CA TINE!

   Africanii aia sunt analfabeti si ignoranti, tu esti o jigodie auto-lobotomizata mintal de convingeri obscure si viziuni retarde, din care rautatea da pe dinafara. Cei ca tine fac cel mai mare rau al rasei umane!

 2. E doar o blonda btw..daca are tatuaje si e blonda e clar pentru tine ca e si parasuta?Off romanul cum pune eticheta in cateva secunde si se mai crede si buricul pamantului..
  Copilul din oricare colt al lumii e copil..

 3. Să vă fie ruşine cum puteţi să faceţi asemenea comentarii la adresa unei persoane pe care nu o cunoaşteţi. Numai pentru că este tatuată, sunteţi plin de prejudecăţi şi lipsit de educaţie. Europa nu e Africa .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger