FOTO Portretele dependenței

0

Fotograful Chris Arnade a petrecut mult timp în Hunts Point, cel mai sărac cartier al New Yorkului, unde a fotografiat portretele unor locuitori cu diferite dependențe de droguri sau expuși riscurilor prin practicarea sexului comercial. Abordarea lui Arnade nu este însă câtuși de puțin moralizatoare, artistul încercând să surprindă nu doar urmele dependențelor, cât și visele și greutățile acestor oameni.

 

În explorările lui urbane, Arnade a fost adesea însoțit de scriitoarea Cassie Rodenberg, alături de care a realizat sute de portrete. ”Am vrut să-i fotografiez arătându-le respect, pentru a demonstra tuturor că oricine, indiferent de împrejurările în care i-ar fi adus viața, este la fel de demn,” spune Arnade, care a și discutat cu mulți dintre acești oameni, încercând să stabilească o relație cât mai apropiată. Seria completă de portrete ale dependenței o puteți urmări aici, iar aici puteți urmări un fotoreportaj impresionant despre prostituția în cel mai sărac cartier newyorchez. Puteți fi la curent cu lucrările lui Chris Arnade, urmărindu-i pagina de Facebook.

 

Untitled-1Vanessa are 35 de ani, trei copii și un soț care o abuzează. După ce i-au fost luați copiii și lăsați în grija mamei sale, a început să-și injecteze heroină. În urma consumului de droguri, a rămas în stradă și s-a apucat de prostituție. Acum, stă pe străzile din Hunts Point, ”încercând să supraviețuiesc zi de zi.”

Untitled-2Prince locuiește pe străzi de când a fost eliberat din închisoare, unde a petrecut doi ani pentru trafic de droguri. De atunci, colectează fier vechi și cei mai mulți bani îi dă pe heroină, o dependență îndelungată care l-a trimis de trei ori la pușcărie. În copilărie, a fost molestat de un vecin, lucru pe care spune că-l înțelege abia acum. Spune că a terminat liceul și că i-ar plăcea să facă o facultate. 

 

Untitled-3Diana și John au locuit până nu demult pe străzi, însă acum și-au închiriat o cameră. Amândoi sunt dependenți de crack. 

Untitled-4Joette are 56 de ani și e dependentă de heroină și de crack încă de pe la 20 de ani, când lua droguri ”pentru a scăpa mai ușor de bătaia pe care o încasam de la soțul meu.” Acum locuiește alături de Tiffany, ambele fiind prostituate, într-un apartament dintr-o clădire plină cu alți dependenți de droguri. A reușit să se lase de injectare timp de 12 ani, însă cel de-al doilea soț, la rândul lui dependent, a readus-o pe calea heroinei și a crack-ului. Este seropozitivă.

Untitled-5Cynthia are 46 de ani, dar lucrează ca prostituată de la vârsta de 13 ani. A ajuns în stradă după scandaluri interminabile cu mama ei. Cynthia a avut 15 copii, dintre care mai suoraviețuiesc 11. Este dependentă de crack și heroină. 

 

Untitled-7Egypt locuiește alături de partenerul său, Michael, într-o clădire abandonată. El este dependent de heroină, ea de crack. 

 

Untitled-8Sonia a avut o tinerețe fericită în New England, însă acum locuiește într-un subsol inundat din Hunts Point.

Untitled-9Eugene a luptat în Vietnam, însă de mulți ani locuiește pe stradă. A fost diagnosticat cu schizofrenie, însă nu s-a atins niciodată de droguri. Singura licoare de care e dependent e berea. 

Untitled-12Diane lucrează ca prostituată de la vârsta de 19 ani, când ”toți bărbații mă doreau.” S-a apucat de droguri, a fost luată sub aripa unui proxenet, iar timp de 40 de ani a trăit pe străzi, fără adăpost. ”Crackul, viața pe stradă, toate astea te epuizează. Cu toate astea, sunt binecuvântată.”

Untitled-10Frankie și Carmen au probleme cu alcoolul. După ce au locuit împreună pe străzi, Carmen l-a convins pe partenerul ei să se mute la un adăpost. Uneori, îl mai convinge să meargă împreună la biserică, femeia susținând că amândoi sunt foarte religioși. 

Untitled-11Diana are 20 de ani, iar soțul eui, John, 40. Locuiesc amândoi pe străzi, întreținându-se din banii câștigați de Diana, ca prostituată. Diana a fost alungată de acasă de părinții ei, iar la vârsta de 15 ani a intrat pe mâinile proxemeților. În urmă cu doi ani, când s-au cunoscut, Diana și John au descoperit crack-ul, de care amândoi sunt acum dependenți. John a lucrat ca brutar.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger