FOTO Portrete ale nesiguranţei umane

3

Fotograful Steve Rosenfield a conceput şi realizat un inedit proiect social de fotografie, cerând mai multor oameni să completeze propoziţia “Nu sunt …. meu (mea)” cu cele mai adânci îndoieli, cele mai întunecate temeri, legate fie de corpul lor, fie de abuzul de droguri, fie de un handicap fizic sau mental, de rasă, sexualitate sau orice altceva îi macină. Aşa s-a născut seria foto “What I Be Project“, scrie Huffington Post.

 

 

Seria de imagini scoate la iveală inhibiţii şi anxietăţi profunde, care afectează bărbaţi şi femei de toate vârstele. Portretele celor care au luat parte la experiment (voluntar) sunt simple, dar fiecare are scris, pe diferite părţi ale corpului, cu negru, îndoiala sau teama care îl macină. „Nu sunt amputaţia mea”; „Nu sunt turbanul meu”; „Nu sunt bulimia mea”; „Nu sunt numărul meu” – sunt doar câteva exemple de mesaje transmise prin aceste fotografii.

„Acest proiect este despre sinceritate. În societatea de astăzi, ni se spune să ne comportăm într-un anume fel ori să arătăm într-un anume fel. Dacă suntem diferiţi de aceste standarde, suntem adeseori judecaţi, ridiculizaţi sau chiar ucişi din cauza asta. Am pornit acest proiect cu speranţa să deschid o modalitate de comunicare şi să ajut oamenii să accepte diversitatea cu inima şi mintea deschise”, scrie Rosenfield pe site-ul său.

Proiectul fotografic a pornit în septembrie 2010 şi a adunat, până acum, 1.100 de imagini. Astfel, va deveni o carte, iar fotograful i-a rugat pe voluntarii implicaţi să scrie scurte poveşti care să însoţească fotografiile – un fel de eseuri care să ofere context fiecărei imagini. Mai multe detalii despre acest demers inedit puteţi găsi pe site-ul autorului său ori pe pagina de Facebook a proiectului.

 

gender

“I am not my gender”
 

amputation

“I am not my amputation”
 

turban

“I am not my turban”
 

bulimia

“I am not my bulimia”
 

molestation

“I am not my molestation”
 

number

“I am not my number”
 

abortion

“I am not my abortion”
 

adoption

“I am not my adoption”
 

character

“I am not my character”
 

thoughts

“I am not my thoughts”
 

body image

“I am not my body image”
 

guiltt

“I am not my guilt”
 

Sursa şi foto: Huffington Post, What I Be Project

 

Puteţi citi şi:

Portrete emoţionante ale unor oameni ai străzii

FOTO Când prieteniile improbabile dintre animale devin realitate

Portretele genetice ne arată cum semănăm cu alţi membri ai familiei

VIDEO Cum s-a văzut femeia, în anul 2013, în media


3 comentarii

  1. eu unu am mereu ganduri genocidale, si ma cam sperie, dar nu ma iau dupa ele.
    si ala cu “I am not my character” se refera la caracterul dintr’un joc presupun. daca nu, poti s’o interpretezi gen ca doar pentru ca esti introvertit si timid si nu prea vorbesti nu inseamna ca nu ai nimic de spus.

  2. Am trecut prin atatea filme,seriale,povesti,povestiri si altele asemanatoare.Daca am invatat ceva sigur din toate,este sa iubesc fiecare caracter/personaj pentru ca fiecare isi are propriul rol pentru a da viata acelei povestiri.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger