FOTO Poezia vieții cotidiene în mijlocul conflictului

0

Muhammed Muheisen este origine iordaniană, are 31 de ani, dintre care ultimii zece i-a petrecut lucrând ca fotograf pentru Associated Press. Stabilit în Pakistan, fotograful a realizat zece imagini, dintre care multe surprind frumusețea vieții simple, derulate în mijlocul conflictelor.

Untitled-226 februarie, 2013. Un luptător Kushti pakistanez, în timpul antrenamentului zilnic la Lahore.

”Merg de colo, colo, căutând scene pe care le trecem, de obicei, cu vederea – o scenă liniștită sau una dinamică, din care să reiasă viața cotidiană a oamenilor care locuiesc în zone de conflict sa viața celor care n-au fost zdruncinați încă de război. Unele dintre aceste scene aduc bucurie, altele tristețe sau probleme de care trebuie să fim conștienți. Chiar și în toiul conflictelor, vezi cum viața merge mai departe,” spune Muheisen, despre care puteți afla mai multe dintr-un amplu material publicat în Time.

În cele ce urmează, vă invităm să urmăriți câteva dintre fotografiile lui Muheisen, realizate, cu câteva excepții, în Pakistan.

 

Untitled-44 februarie, 2013. O fetiță afgană refugiată, la periferia capitalei pakistaneze Islamabad.

 

Untitled-311 februarie, 2013. Un băiețel pakistanez, alături de sora lui, în fața casei lor, dintr-un cartier creștin din Islamabad. 

 

Untitled-510 decembrie, 2012. O fetiță siriană, a cărei familie a fost nevoită să fugă din Idlib, într-o tabără pentru sirieni rămași pe drumuri din satul Atmeh, Siria

 

Untitled-630 noiembrie, 2012. Un grup de băieței afgani refugiați, la periferia Islamabadului. 

 

Untitled-723 noiembrie, 2012.Un grup de bărbați dintr-o mahala, surprinși în oglinda retrovizoare, și un grup de fete afgane refugiate jucându-se la periferia Islamabadului. 

 

Untitled-88 octombrie, 2012. Un copil pakistanez, a cărui familie a fost mutată din satul lor, în urma inundațiilor din 2010, într-o mahala de la marginea Islamabadului. 

 

Untitled-9 16 august, 2012. Un bărbat pakistanez și fiica lui dorm la umbra unui copac, la periferia Islamabadului. 

 

Untitled-1028 mai, 2012. Tineri și copii pakistanezi îmbăindu-se, în timp ce mai mulți așteaptă să ia apă, la periferia Islamabadului. 

 

Untitled-1114 aprilie, 2012. O tânără pakistaneză, la intrarea în casa ei de la periferia Islamabadului.

Mai multe imagini impresionante ale lui Muhammed Muheisen, puteți urmări aici.

Sursa: Time  Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger