FOTO Peng Peng: Revoluția oilor clonate începe în China

0

După Dolly, celebra ovină deschizătoare de drumuri în clonarea animală, urmează Peng Peng. Așa a fost botezată oaia modificată genetic, ”născută” luna trecută în China. Cercetătorii spun că acest experiment va schimba radical felul în care înțelegem și folosim clonarea și modificările genetice.

 

Ce o face pe Peng Peng atât de specială este update-ul genetic pe care l-a primit: animalul conține numai ”grăsimi bune”, pe care în mod normal le putem găsi în semințe, nuci, pește sau anumite legume și care scad riscul atacurilor cardiace sau bolilor cardiovasculare. Ceea ce ar însemna că, la un moment dat, oaia modificată genetic ar putea înlocui alimente mai costisitoare sau mai rare, dar și că laptele ei ar putea deveni terapeutic. Peng Peng este primul animal produs prin așa-numita tehnică a clonării manuale.

Aici puteți urmări un scurt clip realizat de Reuters în baloratorul unde a fost concepută ”oaia minune”.

 

 

Sursa: Reuters

Foto: Captură video

 

 

April 25 – Chinese scientists have cloned a genetically modified sheep containing a “good” type of fat found naturally in nuts, seeds, fish and leafy greens that helps reduce the risk of heart attacks and cardiovascular disease. Named “Peng Peng”, the sheep was born in western China late last month. He’s the first to have been produced by a simplfied technique called handmade cloning. Rob Muir reports.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger