FOTO: Noul Pegas. Cum să fie?

4

Într-o postare anterioară ne aduceam aminte cum arătau reclamele vechi la Pegas-uri şi vă povesteam de curajul celor de la Atelierele Pegas de a readuce căluţul zburător la viaţă. La Street Delivery, ei au organizat şi un design challenge pentru a vedea cum îşi imaginează oamenii viitoarele biciclete. Până acum s-au adunat trei concepte, unul mai futurist ca celălalt. Enjoy!

de Portocala Mecanică4 comentarii

  1. Al treilea imi aminteste de bicicleta copilariei mele… Pegas 41! Ei da, la vremea aceea cascadoriile de astazi ale tinerilor erau ceva cu adevarat deosebit, de pionierat, asa ca l-am sudat de vreo 3 ori, cu tehnologii din ce in ce mai aproape de nevoile de rezistenta la “supliciu” la care il supuneam… Desi schimbam destul de des piese din cauza cascadoriilor, m-am despartit de el din cauza varstei, insa era in stare perfecta de functionare… Dupa vreo 10 ani… Deci chiar daca par subiectiv, acest model chiar seamana cu unul din “fostele” Pegas-uri, iar asta ar putea insemna acele elemente distinctive ale brandului… Acele tipuri de sea sau de ghidon erau unice la vremea respectiva, ce aminteau oarecum de un “Harley”, pastrand proportiile desigur, iar alaturi de culoarea galbena ii confereau acestuia o adevarat imagine de brand… Cu putina ergonomie pentru comoditate, cred ca ele ar putea fi readuse in actualitate… Al treilea model cu culorile celui de-al doilea ar fi mai aproape de modelele de odinioara. Iar cu cateva viteze si o accesorizare pe masura am putea sa ne deplasam din nou la picnic mai comod decat cu alte biciclete actuale, care par mai degraba sportive decat comode… Dar asta e numai parerea mea…

  2. De acord cu Andrei. Imi amintesc ca acel model era un Pegas de 1200 de lei, iar au am avut un model de 1750 de lei, celalalt model. Imi amintesc ce senzatie de confort am am avut cand m-am suit prima data pe bicicleta. Modelul de 1200 mi s-a parut cam instabil si cu tendinta de a cadea pe spate, dar probabil asta il facea mai apt pt cascadoriile lui Andrei. Cand m-am suit prima data pe una din Mountain Bike-urile de azi, prima senzatie a fost una de discomfort accentuat. Saua prea tare si rigida prin care simteai toate denivelarile drumului. Si eu cred ca accentuarea pe linia sport, tine cont doar de adolescenti… Poate ca ar trebui sa tina cont si de nevoile celor care vor sa mearga cu familia la picnic si nu vor sa ajunga acolo epuizati si cu bataturi la partea posterioara. Inchei ca si Andrei… este numai parerea mea. Mult succes.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger