FOTO Noii sălbatici: Cum arată viața în afara societății

7

Din ce în ce mai mulți americani renunță la viața lor comodă pentru a-și crea propriile comunități, mai aproape de natură și de stilul de viață al primitivilor. Fără electricitate și bunuri de consum, înlocuind mașinile cu bărcile, mulți dintre ei par să fie desprinși din studiile de antropologie de la începutul secolului trecut. Fotograful Eric Valli a petrecut câțiva ani cu acești oameni care nu vor să mai „fie parte din marea problemă” și le-a surprins viața în imagini extrem de puternice. Vă invităm la o plimbare prin pădure, alături de noii sălbatici ai Americii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Boing Boing

Foto: Ericvalli.com

 


7 comentarii

 1. Pingback: FOTO Alpinism alimentar, în Munții Himalaya | TOTB.ro - Think Outside the Box

 2. Astia se plimba prin padure pe unde vor si vaneaza ce le pica in mina ? Culeg ce le iese in cale ? Cine le da dreptul sa vineze, sa culeaga, sa treaca prin propietati ale statului sau poate chiar private ? Oare sint braconieri ?
  Cu ce isi cumpara gazul si lampile pt iluminat ? Cu ce bani isi platesc impozitele pe cabanuta mosul si babuta din foto ? Dar armele ? munitia ?

 3. draga Imsk se vede ca esti un salbatec de oras,unul cu mintea’n cur, crescut cu punga pe cap, cu blana de oaie alba care trebuie sa cotizeze la impozite si taxe,la asigurari si alte pacaleli pentru care statul te creste si dreseaza ca o capra de mult. Tu crezi ca esti liber dar de fapt esti o biata oaie crescuta in tarc pentru lana ta pentru sclavia ta.Ce s-ar face mafia lumii fara oi ca tine? ar muri de foame fara prosti ca tine, iar ca tine este lumea ”civilizata” plina…
  ”Astia”de care zici vaneaza pe pamanturile statului? care Stat mai???ti se pare ca vaneaza? ce anume?nu platesc impozite? pt cine? pt hotii din guvern?adica itie cdiua ca ei sunt liberi si nu sunt sclavi ca tine? pai daca esti prost ramai mai asa cum esti ca hotii au nevoie de sclavi ca tine!!!

 4. Auzi la Imsk, taxe, impozite. Dar cum traiesc animalele pe aceasta lume daca nu platesc taxe si impozite, cum au trait oamenii acum 2 3 sau 5 mii de ani fara sa plateasca taxe si impozite, Dormi linistit in continuare amice,

 5. Pe internet au inceput sa apara (sunt inca in faza incipienta) comunitati autoguvernate de tip ecovillage, multe bazate pe apropierea de natura, capabila sa se autogestionate. Eu consider ca acestea vor da startul viitoarei forme de organizare care va inlocui capitalismul.
  S-au facut unele experimente in cadrul proiectului venus (http://www.proiectulvenus.ro/), proiectul Pheonix (http://gandeste.org/proiectul-phoenix/proiectul-phoenix-–-romania-lor-si-romania-noastra/7541).
  Avem si noi cateva in tara:
  Terrana (http://www.terrana-ecovillage.ro/ – este un grup informal de oameni liberi care promoveaza reintoarcerea la natura; adopta un stil de viata integrat in natura bazat pe valorile permaculturii; incurajeaza schimburile de bunuri si valori, darurile, in speranta ca intr-o zi banii NU vor mai fi necesari.
  Apusenii verzi (http://www.apuseniiverzi.org/) – comunitate ecologica si spirituala.
  Satul Valea Curcubeului (http://modelandviitorul.blogspot.ro/p/comunitate.html ) – bazata pe viziunea Anastasiei din seria de carti Cedrii Sunatori ai Rusiei (http://www.scribd.com/collections/3690555/Cedrii-sunatori-ai-Rusiei); Aici vreau sa fac o observatie: Rusia a inceput sa incurajeze astfel de comunitati si va fi promotorul noii lumi (http://gandeste.org/general/rusia-vs-lumea-de-azi/24627)
  Einitajul de la Malin (http://www.ermitajmalin.ro/pagini/romana/index.html) – Ecologia – activitati practice;
  Poiana cu Permacultura (http://poiana-perma.blogspot.ro/) – Teodor Terpez a reusit sa formeze un mic club cu pasionatii de permacultura
  Irina si Gabi s-au mutat in Stanciova (http://www.ziuaonline.ro/societate/irina-gab-au-ales-viata-dincolo-bani-stanciova.html) si au creat un site: http://www.dincolodebani.ro/ o piața Lucrurilor Libere.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger