FOTO Nautilus – casa în formă de melc uriaş

0

Designerul Javier Senosiain a conceput The Nautilus, o casă bizară, în forma unui melc uriaş, care combină experimentul artistic cu stilul minimalist de viaţă. Inspirat de munca semnată de Gaudí şi Frank Lloyd Wright, Senosiain a creat experimentul din imaginile de mai jos în Mexico City. El numeşte asta bio-arhitectură, adică o construcţie bazată pe principii naturale şi forme organice, care reconectează oamenii cu istoria locală, tradiţia, rădăcinile culturale şi, totodată, trăieşte în armonie cu natura.

 

 

Casa în formă de melc este locuită de familia formată din Magali şi Fernando Mayorga şi cei doi fii ai lor, Allan şi Josh. Este situată undeva deasupra oraşului poluat; are o podea acoperită cu plante, la intrarea în camera de zi şi o structură interioară minimalistă, care lasă loc de joacă pentru copii şi conferă, totodată, şi intimitate spaţiilor precum dormitorul sau baia. Fiecare element din construcţia casei a fost gândit în aşa fel încât să coincidă cu tema organică a clădirii.

 

stire 13 oct casa 2

stire 13 oct casa 3

 

Un detaliu eco al acestei case neconvenţionale: este construită dintr-un tip de ceramică numit Grancrete, un material mai puternic decât betonul, rezistent la foc, care oferă o izolaţie foarte bună atât când e vorba de climă caldă, cât şi de climă rece. Designul casei în formă de spirală, precum şi materialele folosite la construcţie şi metodele de construire fac din Nautilus o clădire rezistentă la cutremure, prietenoasă cu mediul şi uşor de întreţinut. Acest tip de bio-arhitectură ne aminteşte că suntem cu toţii “organici” şi poate că asta ar trebui să ne inspire mai mult.

 

stire 13 oct casa 5

stire 13 oct casa 6

 

Mai multe detalii: Habitat Organico, DVICE

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Casa construită numai din uşi şi ferestre reciclate

FOTO Casa din stâncă

Case construite în bolovani, care rezistă de sute de ani

Căsuţa din poveşti: ecologică, independentă energetic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger