FOTO Moartea conversaţiei: Un fotograf îi surprinde pe oamenii absorbiţi de smartphone-uri

3

Deşi Babycakes Romero, fotograf de stradă interesat de dinamica mediului înconjurător, e conştient că tehnologia portabilă ne uşurează viaţa, spune că, tot fotografiind oameni obişnuiţi cufundaţi în micile lor ecrane de buzunar, a început să simtă o anume tristeţe care guvernează această formă de absenţă. Iniţial, a surprins în imagini scene cu oameni preocupaţi de smartphone-uri din motive pur estetice: “exista o anume simetrie care m-a atras din punct de vedere vizual,” spune Romero. Apoi însă a început să reflecteze la felul în care obsesia noastră pentru tehnologie ne îndepărtează de semeni.

 

death-of-con-5__880

 

“Înainte ca telefoanele mobile să fie inventate, oamenii nu aveau de ales şi erau nevoiţi să interacţionez unii cu alţii. Acum, acest lucru nu mai e necesar, din moment ce ne putem preface că facem ceva important pe telefon, aşa că nu ne mai gândim ce să le spunem celorlalţi. Şi asta omoară conversaţia. După părerea mea, acest lucru e o suferinţă socială din ce în ce mai accentuată,” spune Romero, ale cărui fotografii din această serie le puteţi urmări mai jos.

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Sursa: BoredPanda

Puteţi citi şi:

O crimă neobservată, pentru că martorii erau prea absorbiţi de telefoanele mobile

Un oraş din China a amenajat alei speciale pentru dependenţii de telefoane mobile

Ce se întâmplă cu studenţii când li se confiscă smartphone-urile timp de o oră

“NoPhone,” surogatul de plastic pentru dependenţii de telefoane inteligente


3 comentarii

  1. “Înainte ca telefoanele mobile să fie inventate, oamenii nu aveau de ales şi erau nevoiţi să interacţionez unii cu alţii. Acum, acest lucru nu mai e necesar, din moment ce ne putem preface că facem ceva important pe telefon, aşa că nu ne mai gândim ce să le spunem celorlalţi.”

    Asadar, inainte era mai bine, ca ne puteam preface ca ne intereseaza ce spune celalalt, nu?

    Mi se pare deja exagerata ura asta fata de tehnologie. Cei care vor sa converseze, o sa converseze in continuare si atat.

  2. Cred ca mesajul este altul, si nu cred ca exista ura fata de tehnologie. Dar ai dreptate pe de alta parte. Cei ce vor sa interactioneze o pot face, cu sau fara tehnologie. Sunt de parere ca nu tehnologia este cea vinovata, cat mai ales lipsa dorintei de a mai interactiona cu ceilalti.

  3. In urma cu 20-30 de ani un fotograf ar fi putut face o serie similara cu oameni citind ziarul, o carte , privind o revista, etc. Acum telefonul este un device multifunctional si capteaza un pic mai divers atentia. Daca ai ceva de spus cuiva spui. Daca nu…sa vorbesti ca sa nu taci? Daca fotograful ar fi surprins oameni vorbind cu altii care in acel timp privesc in telefon…atunci era mai grav. Se intampla si asta…dar nu la cotele alarmiste ale unora. Nu mai mult decat in urma cu 20 de ani cand cineva vorbea si celalalt privea distrat aiurea. Acum are unde privi. 😀

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger