FOTO Mii de biciclişti au ocupat ieri Bucureştiul. Un şofer grăbit a intrat cu maşina în protestatari

0

Ieri, 21 septembrie, peste 5.000 de biciclişti au participat la un marş de protest, cerând administraţiei amenajarea pistelor pe carosabil, precum şi demisia primarului Sorin Oprescu. Protestatarii au blocat temporar traficul pe Podul Basarab şi pe mai mult bulevarde importante ale Bucureştiului, ajungând la final în Piaţa Constituţiei, unde s-au alăturat lanţului uman pentru Roşia Montană, din jurul Palatului Parlamentului. Deţi marşul bicicliştilor s-a derulat perfect pacifist, fără incidente, spre finalul manifestaţiei, un şofer a intrat intenţionat cu maşina în coloana de manifestanţi, rănind cinci biciclişti.

7Foto: Daniel Trandafir

În timp ce bicicliştii traversau Bulevardul Tineretului, un şofer din coloana de maşini şi-a pierdut răbdarea şi a intrat cu maşina în protestatari. “După ce a condus razant, făcând slalom printre ceilalți bicicliști, a virat la stânga pe o stradă înfundată. Acolo a fost blocat de un echipaj al poliției comunitare, iar în scurt timp, câțiva zeci de bicicliști s-au adunat în jurul automobilului și au început să-l vandalizeze,” scrie Freerider.ro. “Astfel, șoferul grăbit s-a ales cu mai multe geamuri sparte, portiere îndoite, dar și cu o mare spaimă, cei doi membri ai echipajului poliției comunitare fiind singurii care au reușit să țină mulțimea înfuriată la o oarecare distanță față de aceasta. După aproximativ 15 minute au sosit mai multe echipaje de poliție, cât și jandarmeria. Șoferul nu consumase alcool.” Cei cinci biciclişti vătămaţi au primit îngrijirile medicale necesare.

evenimentFoto: Freerider.ro

Cu excepţia acestui incident, marşul bicicliştilor derulat ieri la Bucureşti a dovedit încă o dată că societatea civilă şi-a învăţat bine lecţia apărării propriilor drepturi şi a sancţionării incompetenţei. La finalul traseului, bicicliştii s-au alăturat protestatarilor pentru Roşia Montană, într-un lanţ uman care a înconjurat Palatul Parlamentului. Mai jos, vă invităm să urmăriţi un fotoreportaj de la marşul de ieri, realizat de Daniel Trandafir.

3

2

4

5

7.5

1

6

8

9

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger