FOTO Mii de bârlădeni la Marșul Tăcerii împotriva fracturării hidraulice

1

Între 2.000 și 3.000 de bârlădeni au participat, aseară, la Marșul Tăcerii împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Bârlădenii îngrijorați au traversat orașul ținând în mână lumânări aprinse, răspunzând, astfel, chemării Grupului de inițiativă al societății civile din Bârlad.

 

 

Biserica a fost, din nou, cea care a mobilizat oamenii să iasă în stradă. De la copii în cărucioare, adolescenți până la pensionari, oamenii s-au alăturat marșului la fiecare intersecție din oraș și au traversat Bârladul de la un capăt la altul într-un interval de o oră și jumătate.

Protestatarii s-au oprit pe alocuri și au cântat rugăciuni. Mesajele pe care le-au transmis și de această dată au fost adresate autorităților și companiei Chevron care are de gând să exploateze resursele de gaze neconvenționale în județ. Membrii Asociației Vira, participanți la protest, au purtat un banner pe care scria, în interiorul unei inimi, “PDL + USL + Chevron”, sugerând complicitatea dintre politicieni și reprezentanții companiei americane. De asemenea, participanții au afișat un banner pe care scria “Zonă protejată împotriva fracturării”.

Campania de informare a populației cu privire la riscurile fracturării hidraulice a Asociației Vira continuă în județul Vaslui.  Timp de câteva luni, Asociația Vira din Bârlad desfășoară acțiuni de conștientizare în satele din județul Vaslui unde compania americană Chevron deține perimetre de exploatare a gazelor de șist. Mai exact, membrii asociației merg din casă în casă pentru a-i informa pe vasluieni cu privire la pericolele fracturării hidraulice asupra mediului, sănătății și integrității comunității. Campania de informare a început în luna mai și durează până în septembrie, proiectul debuând în comuna Pungești și cuprinzând, în total, șase campanii de informare și în  Siliștea, Bogdana și Bârlad. În plus, vor avea loc proiecții de film și dezbateri pe tema gazelor de șist.

 

 

Mai multe imagini de aseară pe pagina Asociației Vira.


Un comentariu

  1. Pingback: Certificatul de urbanism pentru Chevron, nul de drept | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger