FOTO Megafoane gigantice din lemn amplifică sunetele neştiute ale pădurii

0

Într-o pădure din Estonia, aflată în apropiere de Tallinn, se află “ruup”, o instalaţie formată din trei megafoane gigantice din lemn, care amplifică sunetele pădurii – de altfel, liniştite şi insesizabile urechilor obişnuite.

Proiectul a fost realizat de studenţi la arhitectură din cadrul Estonian Academy of the Arts şi este menit să ofere relaxare. Vizitatorii instalanţiei se pot bucura de simfonia pădurii: triluri de păsări, foşnetul frunzelor sau zgomotul lemnelor se pot asculta, cu ajutorul acestor megafoane, care intensifică sunetele din jurul lor.

Totodată, cele trei structuri din lemn servesc şi drept scene pentru concerte şi alte evenimente culturale, dar şi ca adăposturi pentru excursionişti. Proiectul studenţilor a fost lansat în urmă cu un an, dar abia acum a început să culeagă roadele. Aşa că, dacă ajungeţi prin Estonia şi vreţi să ascultaţi pădurea, vizitaţi “Ruup”, situat în apropiere de centrul RMK’s Pähni Nature Center, într-o zonă izolată, unde vizitatorii se pot deconecta de la lume şi se pot simţi, cu adevărat, una cu natura.

Mai multe detalii: Estonian Academy of Arts

 

Sursa şi foto: My Modern Met, Tõnu Tunnel


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger