FOTO: Marea de roz

0

Dacă la noi este timpul ghioceilor şi mieilor, în Mexic este vremea puilor de flamingo. National Geographic propune astăzi, la fotografia zilei, o imagine surprinsă în peninsula Yucatán (Mexic), care arată părinţi şi copii flamingo laolaltă, într-o mare de pene roz şi puf. Fotografia face parte dintr-o serie de imagini (unele prezentate mai jos) care vor ilustra, în luna aprilie, un reportaj în revista National Geographic, dedicat acestor uimitoare păsări şi modului lor de viaţă.

 

 

Când puii de flamingo au deja câteva săptămâni, părinţii lor îi lasă „la creşă” şi pleacă în căutarea hranei, iar noaptea se întorc cu rândul ca să îi hrănească pe cei mici. Aceştia rămân, ca la orice creşă, sub supravegherea unor păsări adulte, dar sunt, totuşi, vulnerabili în faţa unor prădători precum câinii sau jaguarii.

 

În această imagine, păsările flamingo se află într-un ritual de „curtare” premergător împerecherii.

 

Când apare o ameninţare, un pericol, păsările flamingo se adună laolaltă şi formează un grup compact, pentru a se putea proteja mai bine.

 

Coloritul roz-coral al penelor acestor flamingo este „alimentat” şi de hrana lor, mai exact de creveţii de apă sărată, care au acest pigment.

 

Puii abia ieşiţi din ouă sunt hrăniţi cu un fel de lapte bogat în proteine, produs de aparatul digestiv al părinţilor şi regurgitat în gura celor mici.

 

Flamingo sunt „aviatori” remarcabili, recunoscuţi între alte păsări, indiferent că zboară singuri sau în grup.

 

Seara, flamingo se desprind de locul unde s-au hrănit şi zboară spre ape mici, unde se odihnesc.

 

Sursa şi foto: National Geographic

 


Leave A Reply