FOTO Manifestul activistelor grase

0

”Am pierdut războiul împotriva obezității. Lupta împotriva grăsimii nu a îndepărtat-o. Dacă slăbim, presupunând că știm cum s-o facem cu succes, tot nu vom fi neapărat mai sănătoși și mai fericiți,” arată manifestul postat pe site-ul Health at Every Size, o organizație care se ocupă de activism în numele persoanelor supraponderale, pentru care nu îi este rușine să folosească deja mult blamatul cuvânt ”gras”.

 

PaddedLillies.jpg.CROP.original-originalUn grup de activiste supraponderale care practică înotul sincron

 

”Războiul împotriva obezității are un preț. În urma lui, au rezultat multe ”pagube colaterale”: preocuparea pentru hrană și corp, ura de sine, disfuncții alimentare, discriminare, probleme de sănătate. Puțini dintre noi suntem împăcați cu corpurile noastre, fie pentru că suntem deja grași, fie pentru că ne temem să nu ne îngrășăm,” spun activistele care au pus pe picioare organizația și care încearcă acum să schimbe abordarea, încurajându-le pe femei să mănânce sănătos, să rămână active și să nu se scuze pentru proporțiile lor. Una dintre bătăliile principale ale organizației americane vizează discriminarea și prejudecățile referitoare la supraponderali, în special la femeile ”cu greutate”, pe care le sfătuiesc să renunțe la obsesia distructivă a slăbitului.

 

Big Boogie Nights in San Jose.

Boogie Nights în California

BridesofMarch_MarilyWann.jpg.CROP.original-original

Celebra activistă Marilyn Wann, la Marșul Mireselor, protest anual împotriva tendinței de comercializare a nunților

 

Gabriela Hasbun, fotograf, a devenit interesată de această comunitate în urma unui articol despre celebra autoare și activistă Marilyn Wann, care militează de ani buni pentru acceptarea și integrarea persoanelor grase. ”Nu e nimic în neregulă cu a fi gras. La fel cum nu e nimic în neregulă cu a fi scund sau înalt, negru sau ciocolatiu. Acestea sunt componente ale identității și nu ar trebui schimbate, scrie Wann în cartea ei Fat!So?. Hasbun a demarat un proiect fotografic dedicat membrelor de bază ale Health at Every Size, pe care vă invităm să-l urmăriți selectiv mai jos. Timp de câteva luni, fotografa le0a urmărit pe femei la întâlnirile lor și la diverse activități, fie că a fost vorba de dans, spectacole, înot sau concerte. La final, nu poate spune decât că buna dispoziție și energia acestor activiste este, fără îndoială, contagioasă.

 

Marilyn Wann, queen of the modern American fat-pride movement.

Marylin Wann este fondatoarea mișcării Fat Pride

Sex specialist, performer and radio show host, Lady Monster.

Lady Monster este specialist în sex, autoare de performance-uri și realizatoare a unei emisiuni radio

Model and burlesque dancer, Jukie Sunshine.

Junkie Sunshine este model și artistă specializat în dansuri burlești

Blues singer Candye Kane.

Candye Kane, cântăreață de blues

Backstage at a performance of "All That Flab."

Scenă din culisele spectacolului All that Flab (Toată celulita)

PhatFlyGirlsPoster.jpg.CROP.original-original

Grupul West Coast Phat Fly, într-un spectacol musical 

Yay Scales made by Marilyn Wann replace numbers with compliments.

Cântare realizate de Marylin Wann, unde numărul kilogramelor este înlocuit de complimente

Sursa: Slate

Foto: Gabriela Hasbun

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger