FOTO: Lumea în imagini – fotografii care spun povești. Luna noiembrie

0

Fotografii și editorii foto ai National Geographic (NG) au selectat cele mai interesante și mai reușite fotografii, în opinia lor, care să devină top zece imagini ale lunii noiembrie 2011. Momente unice din Canada, Thailanda, Congo, Pakistan, Germania, Coreea de Sud sau Africa se regăsesc printre preferințele specialiștilor NG.

 

1. Plonjon à la ursul polar / Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Fotografia a fost realizată la grădina zoologică din Quebec (Canada). Canada este căminul a nu mai puțin de 15.000 de urși polari din populația totală estimată a lumii de aproximativ 25.000 de astfel de urși. Alte țări în care urșii polari pot fi încă observați în sălbăticie, în afară de Canada, mai sunt SUA, Rusia, Groenlanda și Norvegia.

2. Apă și petrol / Foto: Barbara Walton, European Pressphoto Agency

Victime ale inundațiilor din Thailanda sunt salvate din apele revărsate, pline cu reziduuri. Peste 600 de oameni și-au pierdut viața în aceste inundații care au devastat Thailanda timp de mai multe luni.

3. Focuri vulcanice / Foto: Steve Terill, AFP/Getty Images

În Congo, erupțiile vulcanice sunt prilej de încântare pentru turiștii care fac fotografii peste fotografii cu spectacolul de foc. Turismul a crescut în Congo tocmai datorită acestei posibilități de surprindere a erupțiilor pe viu.

4. Luptă pentru viață / Foto: Shakil Adil, AP

O cămilă luptă pentru viața ei, în Pakistan. Imaginea este surprinsă în perioada Festivalului Sacrificiului, celebrat de lumea musulmană de pretutindeni.

5. Întoarcerea acasă / Foto: Bill Ingalls, NASA

Capsula spațială Soyuz TMA-02M aterizează într-o zonă din Kazakhstan, având la bord trei membri ai echipei internaționale a Stației Spațiale Internaționale. Capsula este recuperată de echipajul rusesc sosit la fața locului special pentru acest lucru.

6. Toamnă în Berlin / Foto: Thomas Peter, Reuters

Culorile toamnei și clipa de oprire a timpului, de unicitate, surprinse în această imagine i-au convins pe editorii foto ai NG să includă fotografia în topul preferințelor lunii noiembrie.

7. Kimchi / Foto: Ahn Young-joon, AP

Mâncarea națională a Coreei de Sud, kimchi, este gătită de sute de voluntari pentru a fi donată săracilor. 270 de tone de kimchi au fost gătite la evenimentul la care a fost realizată fotografia.

8. Mai ușor ca puful / Foto: Dan Little, HRL Laboratories

A fost inventat cel mai ușor material din lume, atât de ușor încât poate fi susținut de o păpădie. Un asemenea material își poate găsi aplicație în termoizolare, în acustică, în preluarea șocurilor sau altele.

9. Săritură cu schiurile / Foto: Alexander Hassenstein, Bongarts/Getty Images

Săritura sportivului polonez Kamil Stoch, din timpul cupei mondiale la ski 2011 (Finlanda), a fost surprinsă de ochiul atent al fotografului într-o lumina palidă, care creează impresia unui salt în timp.

10. Operațiunea ”Rinocerul” / Foto: Green Renaissance/WWF

Rinocerii negri din Africa de Sud sunt transportați într-un nou habitat, unde să fie în siguranță, prin metode care să nu le pună în pericol viața sau sănătatea: sunt adormiți și purtați cu elicopterul până la vehiculele de transport terestru. Tehnica de relocare este cea mai puțin invazivă de până acum dezvoltată de specialiștii în conservarea vieții sălbatice.

 

Sursa și foto: National Geographic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger