FOTO Lumea în imagini. Fotografii care spun poveşti – luna martie

0

Călătoria în imagini propusă de National Geographic ca retrospectivă a lunii martie ne duce în Afganistan, SUA, Japonia, Germania, Ecuador, Alaska, Marea Britanie, Libia. Fiecare imagine spune o poveste, surprinsă de ochii atenţi ai fotografilor.

 

 

 

1. Iurtă Kyrgyz / Afganistan / Foto: Mattieu Paley, National Geographic

Casă portabilă, care se poate împacheta şi transporta acolo unde familia migrează (migraţie de sezon). O construcţie specifică tribului nomad afgan Kyrgyz.

 

2. Adunarea ambarcaţiunilor / Florida / Foto: Paul Nicklen, National Geographic

Apele de la Three Sisters Springs, Florida, sunt înţesate de ambarcaţiuni de tip caiac. Peisajul şi aventura acvatică atrag mulţi vizitatori an de an.

 

3. Cireşi înfloriţi / Japonia / Foto: Diane Cook şi Len Jenshel, National Geographic

Înflorirea cireşilor a fost şi rămâne un eveniment special în Japonia, unde sute de oameni se adună în jurul pomilor pentru a privi, în linişte, fenomenul.

 

4. Fete Kyrgyz / Afganistan / Foto: Matthieu Paley, National Geographic

Fetele tribului nomad Kyrgyz ies afară după o furtună, în regiunea Aksu River, unde aceşti nomazi opresc pentru câteva săptămâni între sezoanele lor de migraţie, ca să îşi hrănească cirezile.

 

5. Lamantini la taifas / Florida / Foto: Paul Nicklen, National Geographic

Aceste mamifere marine sunt adeseori puse în pericol de bărcile care traversează habitatul lor – de multe ori, sunt lovite de acestea, deoarece ambarcaţiunile nu prea respectă indicaţiile de a rula cu viteză redusă.

 

6. Drona MikroKopter / Germania / Foto: Joe McNally, National Geographic

Arătarea zburătoare cu opt braţe şi lumini nu este extraterestră, ci o dronă construită de ingineri plini de imaginaţie.

 

7. Parcul Naţional Yasuní / Ecuador / Foto: Steve Winter, National Geographic

Parcul Yasuní este căminul unor specii deosebite şi diverse de plante şi animale, dar toate sunt ameninţate de dezvoltarea industriei petroliere care le va afecta habitatul.

 

8. Bule de metan / Alaska / Foto: Mark Thiessen, National Geographic

Un peisaj obişnuit pentru zonele în care metanul fierbe sub pământ şi caută căi să iasă la suprafaţă.

 

9. Vidra eurasiatică / Marea Britanie / Foto: Charlie Hamilton James, National Geographic

O vidră femelă îşi caută hrana într-un râu din vestul Angliei: ochii acestui mamifer se transformă sub apă (sunt mai boltiţi) pentru a vedea mai bine peştii.

 

10. Ghadames / Libia / Foto: George Steinmetz, National Geographic

Construcţii tradiţionale au rezistat timp de secole în Ghadames, un oraş – oază din Sahara datând din perioada pre-romană.

 

Sursa şi foto: National Geographic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger