FOTO Lumea în imagini – fotografii care spun poveşti. Luna aprilie

0

Cele mai interesante imagini – din perspectiva editorilor foto ai National Geographic – ale lunii aprilie vin din SUA, Marea Britanie, Palestina, India, Slovenia, Italia, Afganistan, Australia şi Germania. Iată care este, aşadar, topul zece al lunii trecute în fotografii:

 

 

1. Punctul maxim / Foto: Mindy Schauer, Orange County Register/AP


Un eveniment al culorii, organizat în Irvine, California (numit Color Run), sfârşeşte într-o explozie de culori care acoperă toţi participanţii.

 

2. Ca un tablou / Foto: Christopher Furlong, Getty Images


Ştergând praful de pe o floare la expoziţia florală din Harrogate, Marea Britanie, patronată de însuşi Prinţul Charles.

 

3. Bâzâit in Gaza / Foto: Mohammed Abed, AFP/Getty Images


Un apicultor palestinian îşi vede de activitatea preferată în tabăra de refugiaţi din Bureij; mierea produsă aici se vinde exclusiv în Fâşia Gaza.

 

4. Viaţa sub pod / Foto: Tsering Topgyal, AP


O familie fără adăpost doarme sub un pod în New Delhi, India. Datele oficiale indică aproape 800.000 de oameni fără casă în zona urbană a Indiei, dar sunt vechi de 11 ani, iar autorităţile recunosc că acum ar putea fi mult mai ridicate.

 

5. Pregătiri pentru medalie / Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters


Fost medaliat olimpic cu aur în China, la aruncarea cu ciocanul, slovenul Primoz Kozmus se antrenează din greu pentru Jocurile Olimpice de la Londra din această vară, cu speranţa unei noi medalii.

 

6. Stai liniştit, nu doare / Foto: Mark Kolbe, Getty Images


Un hipopotam de la grădina zoologică Taronga Western Plains din Australia primeşte îngrijiri dentare: colţii săi sunt curăţaţi cu grijă de îngrijitorii specializaţi în această activitate.

 

7. Trecutul rămâne în urmă / Foto: Aref Karimi, AFP/Getty Images


Un angajat al Muzeului Afgan al Jihadului pozează în faţa unei diorame care înfăţişează conflictul afgano – sovietic, lung de aproape un deceniu.

 

8. Etna şi strălucirea sa / Foto: Davide Caudullo, Lapresse/AP


Vulcanul Etna este luminat de lava strălucitoare care erupe din adâncurile sale. Înalt de 3.350 de metri, Etna este cel mai înalt şi mai activ vulcan european – a erupt de şapte ori numai în acest an.

 

9. Somn în nisip / Foto: Reinhold Grigoleit, European Pressphoto Agency


Sub straja unui far vechi din secolul al 19-lea, doi oameni s-au pus să doarmă puţin pe nisipurile insulei Borkum (Germania).

 

10. În lumină / Foto: Baz Ratner, Reuters


Un soldat american ţinteşte spre intrarea din faţa sa în timpul unui atac armat al talibanilor asupra patrulei din care face parte, în provincia Kandahar din Afganistan.

 

Sursa şi foto: National Geographic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger