FOTO Labirintul din 6.000 de sticle de plastic din Polonia

0

Grupul anonim de artişti Luzinterruptus ocupă spaţiul public cu lucrări menite să transmită un mesaj puternic despre societatea noastră, care lasă în urmă prea multe deşeuri. Cea mai recentă operă de artă realizată cu acest scop este Labirintul Deşeurilor de Plastic, construit în Polonia, în cadrul Katowice Street Art Festival, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Labirintul este creat din 6.000 de sticle de plastic, toate iluminate cu LED-uri. Sticlele de plastic au fost colectate de la un producător local (care deţine o fabrică de îmbuteliere) şi din donaţii făcute de participanţii la realizarea instalaţiei de plastic şi lumină. În total, peste 26 de metri de deşeuri de plastic au fost transformaţi într-un labirint înalt de 3,4 metri şi cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi.

 

stire 16 iun plastic 1

stire 16 iun plastic 2

 

Pereţii labirintului sunt făcuţi din pungi de plastic umplute cu sticlele de plastic, colorate cu ajutorul luminii. Întreaga instalaţie este strălucitoare, fiind chiar comparată cu o sculptură în gheaţă din lumea Disney, dar care s-a stricat. Opera de artă este, de fapt, exprimarea vizuală a unei probleme reale a prezentului: “Vrem să atragem atenţia asupra cantităţii de plastic folosite pentru îmbutelierea apei, o afacere prosperă în societatea vestică, dar care creează probleme serioase în ţările în curs de dezvoltare, ale căror resurse au fost privatizate, acaparate de producători lacomi şi asupritori”, declară grupul de artişti Luzinterruptus.

 

stire 16 iun plastic 5

stire 16 iun plastic 6

stire 16 iun plastic 7

Sursa: Inhabitat

Foto: Gustavo Sanabria

 

Puteţi citi şi:

Prima uzină care transformă deşeurile în biocombustibil s-a deschis în Canada

Primul stat american care interzice microplasticul în produsele cosmetice

Plasticul şi reziduurile din oceane au dat naştere unei noi formaţiuni: roca de plastic

Prima cheie fixă din lume imprimată 3D din plastic reciclat din oceane

Un magazin de alimente din Berlin va renunţa complet la ambalaje

Cum poţi să creşti legume într-o sticlă de plastic

FOTO Cât plastic înghit păsările mărilor şi oceanelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger