FOTO Întoarcerea în Paradis: Turiști ruși în Abhazia

4

Pe malul Mării Negre, la 20 de kilometri de Soci, se află Abhazia, o republică separatistă care și-a proclamat recent independența față de Georgia. În timpul Războiului Rece, aici era destinația de vacanță a elitei sovietice. Se spune că doar cetățenii care făceau pe plac regimului aveau șansa de a ajunge în Abhazia, unde își făcea vacanțele și Stalin. Doar cinci țări din lume recunosc independența Abhaziei, printre care și Rusia care menține aici o prezență militară. Georgia și aliații săi au reușit să izoleze republica. Abhazia a plătit un preț mare pentru independență – industria este ruinată și sărăcia e extinsă. Salariul mediu este de sub 600 de euro pe an.

 

A man in swimming trunks lies on the beach in Gagra, the busiest resort in Abkhazia, very close to Sochi Olympic site and Russian border.

 

În fiecare vară are loc invazia turiștilor ruși. Aproape o jumătate de milion de turiști vin aici anual, un număr dublu față de populația totală a republicii. Turiștii nu mai fac parte din elită, ci din clasa de mijloc, și călătoresc și 36 de ore cu trenul pentru a se relaxa în Abhazia. Fotograful Petruț Călinescu a ajuns la Abhazia și a realizat un reportaj foto pentru platforma TheBlackSea.eu.

 

A girl is swimming as in the background other tourist is fishing in the Black Sea, Sukhumi

 

A Caucasian bear kept in captivity since he was a cube is a main attraction of a traditional cuisine Abkhaz restaurant near the Sukhumi beach

 

The "Gold Fleece" hotel in Pitsunda, once famous, belonging to Intourist -  the official state travel agency of the Soviet Union.

 

Sukhum beach

 

A view from the top, seen by a broken window glass, of the Pitsunda beach at the Black Sea.

 

Two men are looking at the Black Sea, sitting on a concrete platform. Sukhumi

 

The Black Sea seen from the top of Pitsunda resort hotel

 

Puteți vedea toate fotografiile pe TheBlackSea.eu

 

Accesați și:

Proiectul Soci: Poveștile nevăzute ale celei mai costisitoare Olimpiade de Iarnă

FOTO Mândrie și beton. Povestea

FOTO De la jungla amazoniană, la triburi africane: Lumi în transformare, cu Tudor Vintiloiu

FOTO Mihai Barbu: 11 ani de fotojurnalism în 8 imagini

FOTO Povești cu oameni și locuri din foste orașe industriale, cu Ioana Cârlig

FOTO Două luni nicăieri, cu Bogdan Gîrbovan


4 comentarii

  1. “Abhazia a plătit un preț mare pentru independență – industria este ruinată și sărăcia e extinsă. Salariul mediu este de sub 600 de euro pe lună.”

    Nu stiu cum sa interpretez “sub 600 Euro”: ori ca este foarte aproape de 600E, dar sub aceasta suma, sau ca poate fi si 100-200 Euro.

    In primul caz, nu stiu daca ar fi un indicator al unei saracii extinse …

  2. in 2005 am fost la Soci. Plaja si statiunea aratau bine si nu inteleg de ce turistii rusi doresc ca mearga in republica vecina….pentru saracie si pericol?
    Transferul spre Georgia(orasul Poti) se facea cu vaporul pe timp de noapte prin apele internationale. A te incumeta sa vizitezi Abkhazia singur e o mare prostie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger