FOTO Imagini din reactoarele de la Fukushima

0

S-au scurs deja trei ani de la tragicul accident nuclear de la centrala japoneză de la Fukushima. Fotograful Dominic Nahr documentează transformările prin care acest loc a trecut începând cu tsunami-ul din 2011, când două reactoare s-au supraîncălzit. În urma acestei supraîncălziri, a avut loc o explozie de foarte mari proporţii, soldată cu eliberarea unor cantităţi uriaşe de materiale radioactive. În cele ce urmează, vă invităm să parcurgeţi un eseu fotografic realizat de Nahr la Fukushima, unul din cele mai dureroase puncte pe harta dezastrelor.

 

DN2

Japonia, 2014. Un angajat la panoul de comandă pentru reactoarele 1 şi 2. Ambele reactoare s-au supraîncălzit în 2011, atingând temperaturi de topire. Reactorul 1 a generat o explozie de hidrogen, care a dus la eliminări masive de materiale radioactive în aer. 

 

DN1

Japonia, 2014. Reactorul nr. 4 nu s-a supraîncălzit, însă un cutremur cu magnitudinea de 9 grade a provocat daune importante fundaţiei. 

DN3

Japonia, 2014. Saci cu conţinut radioactiv, amplasaţi în interiorul zonei de excludere de la Fukushima, întinsă pe 20 de kilometri.

Puteţi viziona întregul eseu fotografic al lui Dominic Nahr în cadrul revistei TIME. 

Sursa şi foto: Time

Puteţi citi şi:

FOTO Imagini impresionante dn interiorul centralelor nucleare

Mii de oameni au protestat la Tokyo împotriva energiei nucleare

Japonia şi-a închis toate reactoarele nucleare

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger