FOTO Imagini cu câini vagabonzi, înainte şi după adopţie

3

În condiţiile în care cele mai multe adăposturi pentru câini fără stăpâni din România sunt, în realitate, lagăre unde cruzimea, neglijenţa şi deturnarea de fonduri merg mână-n mână, ne putem întreba ce soartă e mai potrivită pentru patrupedele care colindă străzile, chestiune învăluită în lungi şiruri de controverse. Micile acte de generozitate ale iubitorilor de animale arată adesea că cei mai mulţi căţei pot deveni de nerecunoscut fără prea mari eforturi: puţină afecţiune, o baie şi o vizită la veterinar pot face minuni.

 

1

 

 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor Străzii, care a avut loc luna trecută, BoredPanda a făcut o selecţie de imagini care ilustrează transformările impresionante prin care au trecut câţiva câini care şi-au găsit stăpâni. În adăposturile din România mor încet sute de mii de câini, aşa că, dacă vă inspiră poveştile vizuale de mai jos, poate luaţi în calcul adoptarea unui căţel abandonat.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Sursa: BoredPanda

Puteţi citi şi:

O femeie şi-a transformat casa în azil pentru pisicile bolnave

Un proiect fotografic menit să ajute animalele fără adăpost


3 comentarii

  1. Acelaşi lucru e valabil şi pentru câinii fără stăpân de la noi. Ca familie cu doi căţei adoptaţi (unul direct de pe stradă, al doilea de la ecarisaj), pot să confirm că transformarea e extraordinară. Nu numai că arată frumos (unul e negru, de rasă comună, şi am fost întrebaţi ce rasă e), dar îşi schimbă şi comportamentul. Din nişte căţei fricoşi şi relativ rezervaţi cu oamenii, au devenit mult mai prietenoşi, afectuoşi şi veseli. Nici un căţel cumpărat din pet-shop nu-ţi va fi atât de recunoscător că l-ai salvat.

  2. Minunati oameni! Bravo lor,cinste lor! Doar o fiinta fara suflet si inima(nu-l pot numi OM) poate face rau sau ucide o fiinta scumpa si nevinovata cum este de fapt ORICE animal.Si eu i-as salva pe toti daca as putea…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger