FOTO Iluminat stradal alimentat prin sport

0

Ce-ați zice dacă, mergând pe stradă, v-ați opri la un stâlp de iluminat și, printr-o scurtă repriză de fitness în spațiul public, ați contribui la alimentarea cu energie electrică a becurilor care ne luminează străzile? Deși sună neașteptat, CityLight Street Lamp, proiect câștigător al Green Dot Award, propune o astfel de idee.

 

CityLight este un sistem de iluminat urban hibrid, ce funcționează pe baza a două elemente: energia cinetică și electricitatea. Dispozitivele de iluminat folosesc LED-uri ecologice, fiind amplasate în spații publice și conectate la aparate de fitness care transportă și transformă enegia cinetică generată în electricitate,” explică inițiatorii proiectului.

 

 

Un dispozitiv atașat aparatelor arată câte calorii ai ars în timpul exercițiilor, iar sistemul de lumină este interactiv, afișând când LED-urile sunt alimentate de contribuția trecătorilor-sportivi. Nu ne-ar strica astfel de instalații prin orașele noastre și, pe lângă economia de electricitate pe care o presupune CityLight, am fi și mult mai în formă.

 

Sursa: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger