FOTO Grădini la sticlă

2

Dacă tot a venit primăvara și ne pregătim cu toții să ieșim cât mai mult în natură, ne-am gândit să vă propunem un mic proiect de grădinărit, numai bun pentru curți, balcoane sau pentru pervazul ferestrei de apartament. În principiu, dacă pe durata iernii ați băut mai multă bere și ați păstrat sticlele, proiectul e ca și început.

8

Ce vă propunem este o mini-grădină de condimente, care are marele avantaj că plantele se udă singure. Nu trebuie să vă mai bateți capul nici cu udatul zilnic, ci doar cu reumplerea recipientelor din când în când. În proiectul inițial, autorii folosesc sticle de bere, însă pot fi folosite sticle de vin sau, și mai simplu, peturi, ce pot fi tăiate mai ușor, însă nu sunt atât de rezistente. Aveți nevoie de sticle, de plasă de sârmă fină, de sfoară și de răsadurile pe care urmează să le plantați în ghivecele improvizate (cimbru, busuioc, oregano, pătrunjel etc.)

 

1 (1)

 

Pasul 1

Chiar dacă poate părea complicat în primă instanță, procesul de tăiere a sticlelor la jumătate poate fi scos la liman cu puțină răbdare și cu uneltele potrivite. Aici puteți găsi diferite tutoriale despre cum pot fi tăiate sticlele, fără riscuri și fără prea mare bătaie de cap. În cazul în care folosiți peturi, misiunea se simplifică și mai mult.

Pasul 2

Pentru fiecare ghiveci, e nevoie de un pătrat de plasă de sârmă fină, cam de 5 cm x 5 cm, ca în imaginea de mai jos. Acesta trebuie crestat la mijloc, urmând ca prin acest orificiu să fie trecută o bucată de sfoară.

 

 

Pasul 3

Treceți prin orificiul realizat în plasă o bucată de sfoară subțire. Fixați-o cu un nod spre interior, iar restul lăsați-l să atârne pe gâtul sticlei. Această bucată de sfoară are rostul de a transmite apa din recipientul de bază în pământ, spre rădăcina plantei.

 

3

 

Pasul 4

Fixați pătratul de plasă în gâtul sticlei decupate, cu nodul în sus.

 

4

 

Pasul 5

Așezați deasupra pătratului de plasă aflat în sticlă răsadul pe care vreți să-l plantați, cu tot cu pământul necesar. Puteți, de altfel, să folosiți semințe, nu răsaduri, pe care să le plantați în pământ.

 

6

 

Pasul 6

Scufundați gâtul sticlei transformat în ghiveci într-un recipient cu apă, ca în imaginea de mai jos. Puteți folosi chiar jumătățile de sticle rămase.

 

7

Sursa: DesignSponge

 

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger