FOTO Grădina din grenade

0

O femeie palestiniană din satul Bilin, aflat în apropierea capitalei de facto a Palestinei, Ramallah, a creat o adevărată grădină în grenadele lacrimogene rămase în urma conflictelor dintre soldaţi israelieni şi localnici palestinieni, scrie Bored Panda. Un semn al rezistenţei paşnice şi un apel la pace, asta pare să spună grădina din grenade.

 

 

Florile sunt cultivate pe o bucată de pământ aflată într-o regiune revendicată de palestinieni acum doi ani, câştigată în instanţă, în urma unei decizii care a mutat construcţia controversatului zid de siguranţă al Israelului. Acest zid, odată finalizat, se va întinde pe o distanţă de aproape 700 de kilometri. Plantele sunt puse în grenade lacrimogene, care astfel devin ghivece, apoi sunt udate, îngrijite atent, pentru a creşte şi a schimba peisajul.

Din cauza tensiunii permanente şi a ciocnirilor dintre israelieni şi palestinieni, femeia nu duce lipsă de ghivece pentru florile pe care le cultivă: unele dintre acestea încă mai au firele ataşate, astfel că pot fi prinse de garduri sau de alte obiecte. Folosirea acestui tip de muniţie de război pe post de vase de flori spune multe despre o regiune în care mulţi oameni, din ambele tabere, sunt sătui de nesfârşitul conflict violent prin care trec de generaţii. Gestul femeii nu este singular: un artist israelian creează sculpturi metalice (trandafiri) din rămăşiţele rachetelor lansate de extremiştii palestinieni către Israel.

 

tear-gas-flower-pots-palestine-1

tear-gas-flower-pots-palestine-2

tear-gas-flower-pots-palestine-3

tear-gas-flower-pots-palestine-4

tear-gas-flower-pots-palestine-7

tear-gas-flower-pots-palestine-8

tear-gas-flower-pots-palestine-6

tear-gas-flower-pots-palestine-10

tear-gas-flower-pots-palestine-11

tear-gas-flower-pots-palestine-12

 

Surse: Bored Panda, Daily Mail

Foto: BP

 

Puteţi citi şi:

Hip-hop palestinian – un documentar

Fotografii recreate după desenele copiilor care trăiesc în zone de conflict

FOTO Viața de zi cu zi sub ocupație militară

Cum e la școală pentru copiii refugiaților sirieni


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger