FOTO Frumuseţea reală a corpului feminin. Partea I: După naştere

0

Este corpul unei femei frumos şi după naştere? Întrebarea stă ca titlu al unui material BBC despre modul în care frumuseţea corpului feminin este percepută de societate în special după ce femeia trece printr-o naştere (sau mai multe). Materialul prezintă proiectul unei mame fotograf din SUA, care constă în realizarea unui album cu fotografii ale unor femei obişnuite, care au născut şi care nu se încadrează în niciuna dintre imaginile tipice prezentate de industria frumuseţii, de media, ca fiind definitorii pentru sexul frumos.

 

 

Multe femei se confruntă cu diverse probleme după naşterea unui copil – cicatrici, vergeturi, piele lăsată, kilograme în plus etc. De cele mai multe ori, mai toate încearcă să ascundă aceste urme, pentru că imaginea frumuseţii prezentată în societate nu vorbeşte despre aşa ceva. Jade Beall, fotograf şi mamă din Tucson, Arizona, SUA, şi-a propus să redefinească ideea frumuseţii corpului feminin, luptând împotriva imaginii cu care ne-au obişnuit revistele pentru femei, reclamele, industria cinematografică, a cosmeticelor, media. După ce a născut, Jade a trecut printr-o depresie post-natală legată de corpul ei, de modul în care se simţea în pielea ei, până când a intrat în studioul foto şi a făcut mai multe fotografii (autoportrete) nud, alături de fiul ei în vârstă de cinci săptămâni.

 

 

 

 

Fotografiile realizate le-a postat pe blogul său, din dorinţa de a împărtăşi şi altor femei din lume, mame, la rândul lor, experienţa ei. „Media este împânzită de imagini ale corpului feminin. Dar nu acest gen de corpuri. Scopul meu este să ajut mamele din întreaga lume să simtă că sunt frumoase în continuare, indiferent de urmele lăsate de naştere pe corpurile lor”, explică Jade Beall. O fotografie din această serie, postată pe Facebook, a devenit virală, iar Jade a primit sute de solicitări din partea altor mame care îşi doreau, şi ele, să fie fotografiate, încurajate de faptul că în imaginile postate de Jade corpul feminin era real şi frumos tocmai prin lipsa oricărei cosmetizări. Astfel s-a născut proiectul „A Beautiful Body Book”, un album cu imagini cu corpuri ale femeilor devenite mame (şi cu poveştile lor). Jade a fotografiat peste 70 de mame până acum, care vor apărea în prima ediţie a cărţii, programată pentru luna ianuarie a anului viitor. Fotografiile sunt realizate fără machiaj, fără retuşuri, fără Photoshop sau alte trucuri de cosmetizare.

 

 

 

 

Mai multe detalii şi imagini, precum şi o prezentare video făcută chiar de Jade Beall, puteţi găsi pe blogul ei.

 

Jade şi fiul ei

 

Sursa: BBC

Foto: Jade Beall


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger