FOTO Femeile au sărbătorit 8 martie în Piața Universității

0

Nu vrem flori și mărțișoare, ci șanse egale; asta au cerut femeile care au sărbătorit 8 martie în Piața Universității aseară. Câţiva bărbaţi au fost solidari cu ele şi au strigat şi ei împotriva discriminării, sexismului, dar şi pentru democraţe şi reprezentare pentru femei. După câteva ore de protestat în Piaţă, femeile au plecat într-o marş în Centrul Vechi, printre cafenelele unde se sărbătorea Ziua Femeii.

Iată cum a arătat protestul femeilor de 8 martie:

Membrele asociațiilor de apărare a drepturilor femeilor au fost, de fapt, mesagerele tuturor doamnelor din țară. “Protestul de aseară a fost al lor, FRONT e doar un mesager”, spune Delia Panait, reprezentantă a asociației (Foto: Vlad Petri)


Deși femeile reprezintă 51% din populația țării, ele nu sunt reprezentante la același nivel. Protestatarele au cerut drepturile care li se cuvin în Piața Universității. (Foto: Vlad Petri)


Să nu le supărăm de ziua lor, s-au gândit bărbații solidari cu protestatarele. “Dacă au venit ca urmare a conștientizării și empatizării cu problemele femeilor scrise clar, elocvent și concret pe pancartele noastre, atunci nu pot decât să spun că AM CÂȘTIGAT – și noi, și ei”, spune Delia (Foto: Vlad Petri)


Un exemplu de solidaritate în Piața Universității (Foto: Vlad Petri)


Delia regretă faptul că au fost cam puține femei în Piață, dar e convinsă că cei de acolo nu doar au rezonat cu problemele reclamate, dar au și înțeles esența lor


Printre protestatarele din Piata s-au numarat membre ale asociatiilor FRONT si FILIA


După ce au strigat câteva ore sloganuri în Piața Universității, protestatarii au mărșăluit prin Centrul Vechi (Foto: Alice Călin)


Femeile au refuzat florile și mărțișoarele, în semn de protest față de discriminarea care face multe victime în rândul lor, dar au oferit ele flori barbatilor. Unii dintre ei au primit aseara o floare pentru prima data in viata 🙂 (Foto: Alice Călin)


În Centrul Vechi, cafenelele erau pline cu ocazia Zilei Femeii (Foto: Alice Călin)

 

Un film de Vlad Petri


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger