FOTO Evoluţia oamenilor în reconstrucţii realiste ale strămoşilor noştri

0

Elisabeth Daynès, sculptoriţă şi paleontolog, e recunoscută pentru felul extrem de convingător în care reuşeşte să recompună imaginea unora dintre strămoşii oamenilor, folosind lut şi silicon. Autointitulată “paleoartist,” Daynes îmbină arta şi ştiinţa pentru a crea o imagine complexă a evoluţiei speciei. Mai jos, vă invităm să faceţi o călătorie în trecutul îndepărtat al omenirii şi să reflectaţi la transformările prin care aceasta a trecut pentru a ajunge la stadiul actual.

 

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution6__605Australopithecus Afarensis a trăit în urmă cu 3,9 – 2,9 milioane de ani în urmă. 

 

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution15__605Paranthropus Boisei a trăit în urmă cu 2,3 – 12 milioane de ani în urmă. 

 

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution5__605Australopithecus Africanus  trăit în urmă cu 3,03 – 2,04 milioane de ani în urmă.

 

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution4__605Cele mai vechi relive găsite ale lui Homo Erectus au o vechime de 1,9 milioane de ani, iar cele mai noi, o vechime de 143.000 de ani.

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution14__605

Cele mai vechi relicve ale lui Homo Rhodesiensis au fost datate între 300.000 şi 125.000 de ani vechime.

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution11__605

Perioada în care omul de Neanderthal a dispărut este încă disputată: relicvele găsite datează, în medie, de acum 33.000 – 32.000 de ani, însă au fost descoperite relicve şi cu vechime de 45.000 de ani. În imaginile de mai jos, se află reconstrucţiile unei femei şi ale unui copil aparţinând speciei Homo neanderthalensis.

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution10__605

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution7__605

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution8__605

Homo Sapiens este singura specie supravieţuitoare a genului Homo. Oamenii moderni reprezintă subspecia Homo Sapiens Sapiens, care a evoluat din Homo Sapiens în urmă cu circa 200.000 de ani. În imaginea de mai jos, puteţi vedea o reconstrucţie a unei femei Homo Sapiens.

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancestors-shows-human-evolution1__605

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution13__605

“La mujer de Las Palmas”: Reconstrucţie după fosilele descoperite într-o peşteră inundată din Tulum, Mexico, a căror vechime a fost estimată la circa 10.000 de ani.

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancectors-shows-human-evolution9__605

Naturalistul Charles Darwin, “părintele” teoriei evoluţionismului.

Amazingly-realistic-reconstructions-of-our-ancestors-shows-human-evolution__605

Detaliu din procesul de reconstrucţie folosit de Elisabeth Daynès.

Sursa: Boredpanda

Puteţi urmări şi:

FOTO Portrete de maimuţe

Darwin, spărgătorul de cutii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger