FOTO Dragostea este la fel pentru toată lumea

10

Fotograful Braden Summers a călătorit în şase ţări diferite din întreaga lume pentru a demonstra, prin proiectul lui fotografic, că dragostea este la fel pentru toată lumea, scrie BuzzFeed. El a realizat o întreagă serie foto cu momente de tandreţe în cupluri gay.

 

 

Braden este gay şi spune că era sătul să vadă cum imaginea comunităţii LGBT este mereu distorsionată sau prost interpretată în media – ori, mai rău, complet absentă. Aşa că a decis să ia măsuri în privinţa aceasta. A călătorit prin lume pentru a găsi decorurile dorite pentru proiectul său, de a fotografia numai cupluri gay, în ipostaze romantice. Proiectul se numeşte „All Love Is Equal”: „Prima fotografie din această serie romantică axată pe cupluri gay am făcut-o la Londra, cu doi bărbaţi, o umbrelă şi un pod simbolic. Asta m-a făcut să mă gândesc la simbolistica romantismului şi la faptul că toate cuplurile care îmi veneau în minte, ca imagini folosite la reprezentarea acestui romantism, erau heterosexuale, reale sau formate din modele. Dar heterosexuale”, explică fotograful american.

„Imaginea comunităţii gay este ori hipersexualizată în media, ori reprezentată prin fotografii banale ale unor cupluri obişnuite, dar, de cele mai multe ori, prin zugrăvirea victimizării noastre. Mi-am dorit să creez altceva, pornind de la fotografia din Londra, să creez o serie întreagă. Aşa că am adunat peste 23.000 de dolari pentru proiect, împreună cu un amic de-al meu, producător şi am fost în Paris, India, Liban, Africa de Sud, Brazilia şi SUA, unde am făcut fotografii, timp de şase săptămâni. Imaginile rezultate nu sunt o documentare a realităţii, ci ilustraţii care folosesc modele sau cupluri din realitate pentru a ajuta privitorii să viseze la astfel de legături romantice”, mai spune Braden. Scopul proiectului său este de a se adresa uui public larg, iar el speră ca, într-o bună zi, fotogafiile sale să facă înconjurul lumii.

 

Summers traveled all over the world to create dramatized romantic scenes featuring only gay couples.

I shot my first gay-centric romantic photo in London with two men, an umbrella, and an iconic bridge.

It made me think a lot about iconic romance in general and how all of the images that came to mind were of straight couples - real or fabricated.

Gay imagery tends to be hyper-sexual, or banal images of everyday couples, or worse yet depictions of our victimization.

I wanted to create a whole series using my London image as a benchmark.

So, I raised over $23K set out with a producer friend of mine to Paris, India, Lebanon, South Africa, Brazil, and the US to shoot the project over a 6 week period.

The images are not documentations of reality, but illustrations using models and real-life couples to help my viewers dream about having that type of romance.

The work is meant to speak to a large audience, it should be reminiscent of the highly-produced romance images that we are fed on a daily basis.

Summers hopes to one day have his photography in a touring exhibition, so he can continue to spread a little bit of romance all over the globe.

Sursa şi foto: BuzzFeedbradensummers.com

 

Puteţi citi şi:

Susţineţi scrierea istoriei LGBT a României

Primul roman gay românesc

FOTO O tură prin Muzeul Sexului din Amsterdam (Avertisment de nuditate explicită)

VIDEO Când ai ales să fii heterosexual?

Scrisoarea unui tată către fiul său gay devine virală pe internet

Este 11 dimineaţa şi te iubesc

 


10 comentarii

 1. WOW cat de “natural”… Exista o campanie masiva si extrem de agresiva in media globala (si preluata din ce in ce mai mult la nivel national) avand scopul de a ne convinge de ceva absolut ridicol…”normalitatea”cuplurilor gay. Cum ar trebui sa ma simt acum? Inadecvata pentru ca, femeie fiind, iubesc un barbat…?

  • De ce in discursul tau “normalitatea” unui cuplu gay exclude “normalitatea” ta ca hetero ?
   Aceeasi predica o au si fanaticii religiosi care exclud posibilitatea existentei altor culte religioase…
   Aceeasi predica o au si extremistii de dreapta sau de stanga care exclud posibilitatea existentei altor doctrine…
   Acelasi tip de predica a dus la un Ev Mediu lung si urat pentru umanitate, in care se pare ca unii dintre noi inca mai traiesc (din pacate)…

 2. interesant faptul ca africanii arata toti ca niste modele de la H&M. Ar trebui o campanie care sa indrepte si opinia privitoare la tarile africane. O duc ei cum o duc dar stiu sa se imbrace domne’ si sa nu mai vorbim despre centrele exceptionale de exfoliere care au inpanzit de ceva ani continentul. Presa trebuie sa arate ambele parti ale monedei, daca africanii vin in europa ca sa nu moara de foame, boli sau de gloantele unor copii spatri pe speeduri, europenii vin in africa pentru haine, spa si tratament regenerativ al epidermei.

 3. sublinierea faptului ca “acestia sint gay” e discriminare in aceeasi masura. De ce nu exista expozitii comune – gay si hetero, din moment ce „All Love Is Equal”? De ce trebuie fluturata eticheta de “gay” de fiecare data? Incepe sa devina in pana mea obositor sa vezi acelasi lucru peste tot! Pina la urma cui ii pasa cu cine doarme fiecare?!
  De ce trebuie neaparat separati de ceilalti – si insistat sa “ii acceptam”, atunci cind sint expusi peste tot in mass media ca la zoo?! Da, stim ca exista, exista demult – asa, si?!

  • ideea e sa nu se mai faca remarci precum :”ce voma”. Dar sunt de acord cu tine, cele mai reusite campanii de genul sunt cele care prezinta toate toate tipurile de cupluri bucurandu-se de iubire.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger