FOTO Diferenţele dintre bărbaţi şi femei, sintetizate în pictograme

0

Man Meets Woman este titlul unui noi album Taschen, sub care artista de origine chineză Yang Liu condensează în pictograme numeroase etape ale “războiului sexelor.” Pornind de la stereotipuri, dar şi la diferenţe de percepţie socială, care separă masculinul de feminin, Liu schiţează minimalist câteva dintre cele mai reprezentative locuri comune când vine vorba de diferenţele dintre cele două genuri.

 

6Un clişeu legat de diferenţele dintre bărbaţi şi femei susţine că aceştia deţin “arme” specifice în confruntările cotidiene cu semenii.

Cartea cuprinde deopotrivă clişee legate de rolurile femeilor şi bărbaţilor în gospodărie sau în lumea profesională, şi judecăţi bazate pe standarde duble – cum ar fi, de pildă, faptul că o aplecare spre promiscuitate îl dă bărbatului un aer de mascul alfa, iar femeii eticheta de “uşuratică”, sau faptul că o femeie care se ocupă de copii şi gospodărie e considerată mai degrabă casnică sau simplă gospodină, în vreme ce un bărbat “la cratiţă” e catalogat drept bărbat modern. Prin ilustraţii simple, Yang Liu ia bani mărunţi aspectele cotidiene ale felului în care sunt construite cele două genuri şi prin care mulţi dintre noi ajungem să operăm în viaţa de zi cu zi.

 

1Diferenţele în ceea ce priveşte imaginea de sine

2Un clişeu foarte des întâlnit este că femeile sunt mai degrabă orientate spre multitasking, în vreme ce bărbaţii nu pot ţine pasul cu ele, preferând o singură sarcină odată. 

3Un bărbat “la cratiţă” e un bărbat modern, o femeie la cratiţă e o casnică.

5Bărbaţii, respectiv femeile, au fiecare arsenaluri de obiecte specifice, pe care celălalt gen nu le poate decoda cu uşurinţă. 

8Cum vorbesc la telefon bărbaţii între ei, respectiv femeile între ele. 

9Diferenţele în materie de viaţă sexuală şi împărtăşirea acesteia, aşa cum reies ele din stereotipuri. 

10

Clişeul referitor la “femeia de vis”, respectiv “bărbatul de vis”

140821_EYE_ManMeetsWomanImages2.jpg.CROP.original-original

O prejudecată foarte frecvent întâlnită, legată de presupusele preferinţe sexuale ale bărbaţilor, respectiv femeilor

Sursa: FastCoexist

Puteţi citi şi:

20 de lucruri mai puţin ştiute despre femei

Câteva mituri despre femei, probate de ştiinţă

Câteva mituri despre sexualitatea femeilor şi a bărbaţilor

Mituri despre feminism

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger