FOTO Dietele de slăbit ale celebrităţilor, transformate în “tablouri”

0

Mai mult ca niciodată, e de ajuns să deschizi ziarele ori televizorul şi să dai peste vrafuri de sfaturi despre cum poţi slăbi cu tot felul de diete “minune.” “Specialiştii” se întrec în sugestii hazardate despre alimente care dau jos kilogramele fără niciun efort, despre pastile care alungă burta fără a fi nevoie de mişcare sau despre costume speciale de ars caloriilor ori împachetări în paprika, numai bune pentru combaterea grăsimilor. Fotograful italian Dan Bannino a pornit tocmai de la verva tabloidelor în materie de diete dictate de modele vremii şi îmbrăţişate de vedete.

 

Dan_Bannino_09

Dieta pe bază de supă de varză, adoptată de Bill Clinton

 

În seria Dietă Moartă, artistul imaginează, în stilul marilor maeştri ai naturilor moarte, aşa-numitele fad diets, practici alimentare care promit slăbitul pe termen scurt, fără a lua însă în calcul efectele pe termen lung sau menţinerea greutăţii în viitor. Multe dintre aceste diete sunt adoptate de staruri şi promovate ca atare de cultura pop. Pe lângă “tablourile” cu asemenea diete împrumutate de vedete ca Gwyneth Paltrow sau Beyonce, Bannino a scotocit prin istorie după exemple similare, scoţând la iveală preferinţe ale unor scriitori sau nobili apuşi.

Dan_Bannino_01

Dieta lichidă Master Cleanse, adoptată de Beyonce. Această dietă înlocuieşte hrana solidă cu ceai şi limonadă preparată cu ardei iute şi sirop de arţar. 

Dan_Bannino_08

Cura de detoxifiere strictă, adoptată de Gwyneth Paltrow. Această dietă prevede, pentru perioade limitate, reducerea aportului zilnic la doar 300 de calorii. Ea conţine supă de morcovi şi seminţe, elimină de tot zahărul adăugat, glutenul şi cofeina. 

Dan_Bannino_03

Dieta pe bază de ouă, adoptată de Charles Saatchi, prin care afaceristul a consumat timp de aproape un an câte nouă ouă zilnic, fără niciun alt aliment. 

Dan_Bannino_06

“Dieta de Hollywood” a lui Kate Moss, din care fac parte Martini, cocktailuri şi ţigări. 

Dan_Bannino_02

Dieta anti-îmbătrânire, adoptată de prezentatorul de televiziune britanic Simon Cowell, bazată în principal pe smoothie-uri de fructe şi fitness.

Dan_Bannino_05

Dieta poetului romantic, practicată de Lord Byron, bazată pe cartofi în oţet şi apă minerală. 

Dan_Bannino_07

Dieta carnivoră al lui Henric al VIII-lea, care consuma zilnic 13 feluri de mâncare, marea majoritate pe bază de carne: iepure, miel, pui, vită, păun, lebădă şi vânat. Din hrana zilnică se spune că nu lipsea un fel anume de mâncare, pe bază de purcel de lapte. 

Dan_Bannino_04 (1)

Dieta austerităţii, adoptată de nobilul veneţian Luigi Cornaro, care se abţinea toată ziua de la mâncare, iar seara consuma un singur ou. 

 

Sursa: FeatureShoot

 

Puteţi citi şi:

Cum ar arăta mâncărurile din cărţi celebre ale lumii

FOTO Diete de olimpici: Ce mănâncă sportivii care doboară recorduri

Diete ciudate şi otrăvuri de zi cu zi

Cinci experimente alimentare care ne pun pe gânduri


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger