FOTO Dacă credeaţi că şoriceii nu se pot da cu placa…

1

Un bărbat de 42 de ani din Australia, Shane Willmott, şi-a petrecut zece ani din viaţă ca să înveţe nişte şoricei cum să facă surfing sau skateboarding, ba chiar le-a construit un mic parc de distracţii şi a adăugat elemente de spectaculozitate, care i-au făcut pe aceştia celebri pe internet. Deocamdată, nimeni nu l-a acuzat de cruzime faţă de animale, mai ales că, susţine el, şoriceilor le-ar plăcea la nebunie să se dea cu placa.

 

 

Cu foarte multă răbdare, Willmott a reuşit să îi înveţe pe şoricei să facă surfing pe durata verii şi să se dea cu skateboard-ul în sezonul rece. Vecinii săi au acces la reprezentaţii impresionante, date în micul parc de distracţii construit de Willmott în curtea casei sale; astfel, şoriceii au ajuns pe internet şi au făcut înconjurul lumii. Willmott susţine că nu a folosit metode dure de dresaj, deci nu s-ar pune problema cruzimii faţă de animale şi, mai mult, afirmă australianul, micilor rozătoare le place acest hobby. „Niciun şoricel nu a fost rănit sau ucis în timpul antrenamentelor pentru surfing sau skateboarding”, a spus australianul.

Ideea de a antrena şoriceii în acest fel i-a venit acum zece ani, când punea şoriceii nou-născuţi pe plăci micuţe de skateboard şi îi plimba prin casă, trăgând plăcile cu sfori. Pentru că sunt foarte uşori, spune el, şoriceii sunt perfecţi pentru surfing şi skateboarding. După zece ani de antrenamente, şoriceii se dau singuri cu placa, fac răsuciri şi sărituri şi, judecând după imagini, chiar par să se distreze în timp ce fac asta – şi o fac zilnic.

 

QLD_CM_NEWS_RADRODENTS_31JUL13

 

stire 3 oct soareci 1

 

stire 3 oct soareci 2

 

stire 3 oct soareci 3

 

stire 3 oct soareci 4

 

Skateboarding Mice On The Gold Coast

 

stire 3 oct soareci 6

 

 

Sursa: TYDKnow

Foto: Global News Canada


Un comentariu

  1. 🙂 asta e ca in bancul acela in care magarul ii spune porcului ca nu e acelasi din anul anterior.
    Un soare traieste cam 1 an in salbaticie si vreo 2-3 ani daca e adoptat ca si animal de companie… Deci soarecii care dau acum reprezentatii nu sunt tot aia pe care a inceput nenea asta sa ii dreseze acum 10 ani…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger