FOTO Cum se văd orașele noaptea, din spațiu

0

Văzute din spațiu, orașele se prezintă foarte în detaliu noaptea, când luminile stradale licăresc îndeajuns de puternic încât astronauții pot vedea străzi individuale, scrie Fastcoexist. Animatorul Marc Khachfe londonez a interpretat artistic, cu acuratețe geografică, fotografiile orașelor captate de astronauți din Stația Spațială Internațională, care pot fi achiziționate de aici în variantă printată.

 

Marea Britanie, văzută noaptea din spațiu

 

Artistul spune că a fost impresionat de imaginile astronauților și că voia să-și printeze o hartă a Londrei pe care să și-o agațe pe perete, dar imaginile erau prea blurate și mici pentru a fi printate. Apoi a găsit pe net Open Street Map, o hartă online a lumii, și s-a jucat acolo până când a obținut rezultatele dorite. După ce a descărcat datele brute, Khachfe a adăugat straturi de lumină uitându-se la fotografiile originale ca puncte de referință. Pe viitor, artistul plănuiește să ilustreze din spațiu toate marile orașe ale lumii, dar și țări întregi.

Fotografiile originale sunt la rândul lor inovatoare, scrie Fastcoexist. Ani la rând, astronauții au fost impresionați de modul în care se vede Pământul noaptea, dar nu au reușit să obțină imagini clare. Din moment ce planeta se mișcă cu 7 kilometri pe secundă, obținerea unor fotografii nemișcate e dificilă. Astronautul Daniel Pettit a reușit însă să încropească, din piese de rezervă, un sistem de monitorizare orbital, în timpul petrecut la Stația Spațială Internațională, ceea ce a făcut posibil captarea unor imagini mai clare.

 

Paris

spatiu3

Londra

Insulele britanice

 

Mai multe imagini găsiți aici.

 

Puteți accesa și:

FOTO/VIDEO Cum se vede lumea de pe Turnul Shanghai

Bucureștiul văzut de la înălțime: Mâine se deschide Turnul de Apă și Artă din Pantelimon


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger