FOTO Cum să produci electricitate din diverse alimente

1

Desigur, ingeniozitatea lui Caleb Charland nu ne va ajuta să ne alimentăm toată casa cu dovleci sau cartofi, dar ne atrage atenția asupra faptului că multe dintre obiectele din jurul nostru, de la fructe, la monede, pot genera electricitate. Seria de fotografii științifice Back to Light ne arată, de pildă, cum câteva banale felii de portocală pot aprinde dacă nu o veioză, măcar un LED.

calebcharlandbacktolight1

Proiectul lui Charland, aflat în derulare deja de trei ani, a fost recunoscut în urma mai multor reușite care îmbină arta și știința, cum ar fi aprinderea unei veioze cu ajutorul a 300 de mere sau realizarea unei baterii funcționale dintr-un singur cartof. ”Introducând un cui galvanizat într-o parte a cartofului și o sârmă de cupru în cealaltă parte, se poate genera un curent electric. Învelișul zincat al cuiului eliberează electroni, din cauza mediului din interiorul cartofului, propice elecrtolizei. Acești electroni călătoresc prin intermediul sârmei de cupru, asigurând un voltaj suficient aprinderii unei mici diode. Pentru mine, această simplitatea a fenomenelor electrice exercită o fascinație continuă,” povestește artistul, citat de My Modern Met.

 

calebcharlandbacktolight2Baterie dintr-un singur cartof

calebcharlandbacktolight3Baterie din pomelo și grepfrut

calebcharlandbacktolight4Baterie din oțet

calebcharlandbacktolight5Natură moartă cu citrice care alimentează un bec

calebcharlandbacktolight6LED aprins cu mere

calebcharlandbacktolight7Baterie din mere atârnate

calebcharlandbacktolight9LED-uri aprinse cu lămâi și lime

calebcharlandbacktolight10Bec aprins cu mere, citrice și cartofi

calebcharlandbacktolight12Baterie din monede

calebcharlandbacktolight11Puterea cartofului

Sursa: MyModernMet

 


Un comentariu

  1. Electricitatea din aceste… experimente NU provine din alimente cum lasa sa se inteleaga autorul articolului ci din PETROL.
    Explicatie: Mina de zinc si de cupru > Utilaje actionate de petrol + munca umana > rafinare> metale in stare bruta > transport > formarea monedelor si a cuielor si a tablelor de metal > utilizarea metalului de catre experimentator > corodarea metalului in pila galvanica.

    E o naivitate absoluta, non green, absolut neeconomica, nesustenabila, nerentabila.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger