FOTO. Cum arătăm în ochii prietenilor

0

Aţi recurs vreodată la un exerciţiu prin care să testaţi dacă imaginea pe care o aveţi despre voi înşivă corespunde cu imaginea pe care ceilalţi o au despre voi? Capitalul de imagine e important în atingerea sinelui ideal (cum ar vrea să fie o persoană), dar pentru asta ar trebui să avem şi măsura lui. Toate contactele sociale pot construi o imagine despre noi înşine, una poate total diferită faţă de a noastră, pe care o putem folosi mai departe pentru a ne rafina.

Cum individul e suma contactelor sale sociale, printre altele, amicul nostru Alexandru M. a rugat patru dintre prietenii săi apropiaţi să răspundă la câteva întrebări privind percepţia lor faţă de el folosindu-se de imagini. Să vedem ce a ieşit.

Alexandru e timid şi nu-i place să vorbească despre el, mai ales despre cum se percepe pe sine, aşa că nu putem face o comparaţie între viziunea lui şi cea a prietenilor săi vizavi de el. Asta nu face însă exerciţiul mai puţin interesant. Poate reuşiţi să îl faceţi şi voi şi să ne trimiteţi serii foto comparative: EU în ochii mei versus eu în ochii CELUILALT. Până una-alta, să vedem ce întrebări le-a pus Alexandru prietenilor săi şi cum au răspuns aceştia la ele cu ajutorul fotografiilor/ilustraţiilor.

Întrebările

1. Care a fost prima ta impresie faţă de mine?

2. Care ar fi principala mea calitate?

3. Care ar fi principalul meu defect?

4. Care este trăsătura mea definitorie?

5. Care a fost cel mai plăcut moment petrecut împreună?

6. Care a fost cel mai neplăcut moment petrecut împreună?

7. Cum ai defini relaţia noastră?

 

Răspunsurile

 

Vă bagaţi şi voi?Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger