FOTO Cum arată un trilion de dolari

0

Când auzim vehiculându-se, din ce în ce mai frecvent, sume de ordinul miliardelor şi trilioanelor, imaginaţia celor mai mulţi dintre noi se opreşte într-o estimare abstractă. În curând însă, până şi trilioanele (adică o unitate formată dintr-o mie de miliarde) vor avea concurenţi serioşi, imediat după ele urmând cvadrilioanele, cvintilioanele, decilioanele ş.a.m.d. Până atunci însă, haideţi să vedem cât de mult înseamnă un trilion de dolari.

Unitatea de măsură pe care cei de la Zerohedge.com o prpun pentru acest exerciţiu de vizualizare a cantităţilor băneşti cu care operează din ce în ce mai frecvent jargoanele economiştilor este bancnota de 100 de dolari.

Teancul de mai jos conţine 100 de astfel de bancnote, în valoare totală de 10.000 de dolari:

Chiar dacă un milion de dolari – sumă la care nenumărate filme despre jafuri şi operaţiuni necurate ne învaţă să fantasmăm – se rezumă la dimensiunea câtorva cărămizi. Mai jos, vedeţi cum arată un concentrat de un milion de dolari, adică 100 de pachete a câte 10.000 de dolari fiecare.

Dacă milionul de dolari nu arată tocmai impresionant, putând încăpea lejer într-o plasă de cumprături, o sută de milioane deja începe să pună probleme în privinţa transportului.

 

Un miliard de dolari începe deja să depăşească puterea de procesare a celor mai mulţi dintre noi.

Iar data viitoare când vom auzi la ştiri că pierderile rezultate în urma vreunei catastrofe, naturale sau nu, se ridică la ordinul trilioanelor de dolari, veţi şti exact cât de mult înseamnă o mie de miliarde:

 

Sursa: Zerohedge.com

 

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger