FOTO Cum ar arăta Arca lui Noe în 2014

0

Artistul chinez Cai Guo-Qiang şi-a imaginat, în cea mai nouă expoziţie a sa, Al Nouălea Val,  cum ar putea arăta Arca lui Noe în ziua de azi, când cele mai multe specii sunt ameninţate cu dispariţia. Pornind de la un incident din 2013, când 16.000 de porci au fost găsiţi morţi în râul Huangpu, una dintre principalele surse de apă potabilă ale oraşului Shanghai, artistul a realizat 99 de animale artificiale, toate fiind însă bolnave, rănite şi speriate.

 

1

 

Instalaţia lui Cai Guo-Qiang, în care a construit o arcă pe care a amplasat animalele înfrânte, vorbeşte despre ineficienţa politicilor în materie de ecologie. Titlul lucrării, Al Nouălea Val, e inspirat dintr-un tablou omonim din 1850, realizat de pictorul Ivan Aivazovski. Dacă pictura punea în discuţie forţa covârşitoare a naturii, Arca lui Guo-Qiang răstoarnă perspectiva, propunând o reflecţie pe marginea puterii covârşitoare a omului asupra naturii. Corabia artistului chinez pluteşte momentan pe râul Huangpu, urmând să acosteze la un muzeu de pe malul râului.

 

3

6

7

8

9

4

5

“Head On (Cu capul înainte)” este o altă lucrare de artă, foarte cunoscută, a artistului Cai Guo-Quiang. În cadrul instalaţiei, artistul a folosit 99 de lupi artificiali, pe care i-a imaginat izbindu-se de un perete de sticlă. “Am vrut să portretizez tragedia umană universală rezultată din  impulsul orb de a merge înainte, aşa cum facem când încercăm să ne atingem ţelurile, fără compromis,” explică artistul chinez. 

 

Sursa: FastCoCreate

Puteţi citi şi:

FOTO În spatele gratiilor: Animale prizoniere ale vieţii la zoo

Zece dintre cele mai rare animale de pe pământ


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger