FOTO Crâmpeie de București: Oameni și câini

5

De când soarta câinilor vagabonzi a devenit monedă de schimb electoral, eutanasierea fiind banalizată într-o strategie de câștigat voturi, nu de rezolvat o problemă reală a animalelor fără stăpân, s-au răspândit și reacțiile panicarde. Astfel, câinii comunitari au devenit un fel de sperietoare, iar ONG-urile care înceracă să atragă atenția asupra mistificărilor politice sunt, din păcate, destul de singure pe baricade. Vă prezentăm mai jos un fotoreportaj în care imaginile vorbesc de la sine: Câinii sunt, în sensul cel mai propriu, animale comunitare. Ne aparțin tuturor, la fel cum ne aparține responsabilitatea de a avea grijă de ei.

Fotografii de Silviu Voicilă

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest fotoreportaj a fost preluat de pe site-ul partener Dela0.ro. Mai multe imagini realizate de Silviu Voicilă în Bucureștiul câinilor comunitari, puteți urmări aici.

 


5 comentarii

    • Las’ că plătiţi mai mult întreţinerea abuzul pe durata a 30 de zile din lagărele de concentrare pentru potăi şi “gestionarea câinilor fără stăpân”, respectiv soluţa finală pusă în aplicare de firmele favoriţilor puterii. 300 de lei pe lună întreţinere în centru pentru un câine, ai? Da ce le dă, caviar? Sau mai degrabă bagă banii la teşcherea iar potăilor le dau picioare în stomac în loc de mâncare. Nici săpun nu poţi face din ele că n-ai din ce.

      Gestioanrea câinilor fără stăpân nu se reduce la soluţii finale. E o problemă complexă ce presupune înregistrarea câinilor, amendarea stăpânilor care îi abandonează sau care lasă liberi câini nesterilizaţi, implicarea ONG-urilor şi a societăţii civile, etc. Vedeţi aici (Humane Dog Population Management Guidance, în stânga), dacă sunteţi curioşi. Scrie şi în ce cazuri se recurge la eutanasiere.

    • deci cine le-a dat in strada? deci cine? deci acum trebuie sa ii lasam sa moara de foame sau sa dam cu masina peste ei? deci acum ucidem tot ce nu ne aduce noua un profit? deci asa…deci ca in romania…deci:D

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger