FOTO Copii din toată lumea, fotografiați cu obiectele lor cele mai de preț

24

Fotograful italian Gabriele Galimberti a fotografiat, timp de 18 luni, copii din diferite colțuri ale lumii, alături de obiectele lor cele mai dragi. Seria de fotografii – Toy Stories – este o călătorie emoționantă prin experiența universală a copilăriei tradusă prin jucării, dar totodată și un pretext de observare a diferenței. Vă invităm la o poveste luminoasă, dar și la un exercițiu de atenție: cum și cu ce se pregătesc copiii, jucându-se, pentru viitor?

 

gabriele_galimberti_6

Pavel – Kiev, Ucraina

gabriele_galimberti_12

Chiwa – Mchinji, Malawi

gabriele_galimberti_4

Stella – Montecchio, Italia

gabriele_galimberti_15

Arafa & Aisha – Bububu, Zanzibar

gabriele_galimberti_11

Cun Zi Yi – Chongqing, China

gabriele_galimberti_14

Bethsaida – Port au Prince, Haiti

gabriele_galimberti_7

Orly-Brownsville,Texas

gabriele_galimberti_13

Botlhe – Maun, Botswana

gabriele_galimberti_2

Watcharapom – Bangkok, Thailand

gabriele_galimberti_1

Alessia – Castiglion Fiorentino, Italia

gabriele_galimberti_8

Norden – Massa, Maroc

gabriele_galimberti_10

Julia – Tirana, Albania

gabriele_galimberti_9

Keynor – Cahuita, Costa Rica

gabriele_galimberti_5

Shaira – Mumbai, India

gabriele_galimberti_3

Tangawizi – Keekorok, Kenya


24 de comentarii

 1. Pingback: FOTO Refugiați, fotografiați cu obiectele lor cele mai importante | TOTB.ro - Think Outside the Box

  • Pentru “scurtu”:
   … ca specie, nu “ca şi specie”… Ce-ţi caută, ţie, conjuncţia “şi”? Treci la clasele primar-gimnaziale şi studiază gramatica limbii pe care, “socrezitu”, o vorbeşti şi o scrii… 😛 Căscaţi-vă ochii şi urechile şi nu mai bântuiţi… ca şi student, ca şi alegere, ca şi opţiune etc… Bleacs!

 2. Sa intelegem ca cei doi copilasi din Botswana si Kenya doresc sa devina maimute?????? Eu zic ca alegerile sunt facute de parintii iar ei sunt doar incurajati intr-o anumita directie. E trista si dureros sa vezi diferentele.

 3. Pingback: FOTO Bunici din toată lumea, fotografiate cu mâncărurile lor preferate | TOTB.ro - Think Outside the Box

 4. Pingback: FOTO: Copii din toată lumea, fotografiați cu obiectele lor cele mai de preț | Connections Romania

 5. Ma distreaza “Alessia – Castiglion Fiorentino, Italia”, sugestia clara pe care au facut-o parintii ei. “Tu cu jocul asta trebuie sa te indeletnicesti”: cu curatarea grajdului de baliga de vaci…saracuta 🙁

 6. Știți ce e mai jenant? Răutatea cu care vă atacați unii pe alții. E o constantă a poporului nostru pe care o regăsesc in toate blogurile de romani. N-am vazut alte nații sa se înjure in halul ăsta si să se critice unii pe alții asa. Voi urmăriți orice urma de greșeală la cel de lângă voi sa puteți sa-i dați in cap. Gratuit. Doar din răutate. Fără sa câștigați ceva. In loc sa apreciați ce a oferit, urmăriți cu m-ar atenție fiecare greșeală care ar putea sa-l descalifice! Nu mai știți sa vedeți frumosul in oameni si in viața. Ce importanță are ca unul face o greșeală de gramatică, sau de stil….Sau ca ideea lui vi se pare ridicola, sau puerila? Nu știți din păcate sa va ridicați deasupra acestor detalii, acestor mizerii…Sa fiți primul care da dovadă de bunătate, de intelepciune. Ocupați-va de propriile voastre vieți. Nu va mai pierdeți timpul in a arunca cu pietre in alții . Mai bine folosiți-le sa va clădiți propria viața. Ieșiți din mârlania asta “sa moară capra vecinului”. De fapt, scapă cine poate, sau cine merită. Cei slabi cu duhul, continuați sa va scuipați unii pe alții ca chiorii!!

 7. Consider ca toti acesti copii sunt minunati!
  Ei sunt inocenti si nevinovati!Fiecare parinte ar da pentru copilul sau ce are mai bun…acum din pacate se vede diferenta de posibilitati, diferenta de trai din fiecare tara!
  Fiecare copil isi iubeste jucariile care le primeste…fie aceste cateva papusi, masinute…chiar si mascotele “maimutele”!!!

  Anais are dreptate…incercati sa descoperiti idea, esenta…unui astfel de mesaj…mai ales in timpul acestor minunate sarbatori, cand toti ar trebui sa fim mai buni!!!

  Craciun Fericit tuturor!

 8. Pentru “Braşov, România”:
  Folosirea diacriticelor nu te face mai destept si nici superior altora. In schimb, agresivitatea te poate descalifica in ochii multora. Da, adevarat, nu-si avea locul acea conjunctie, dar pleonasmul falfait de tine cu emfaza (“ce-TI cauta, TIE, […]”) iti pare mai scuzabil?
  Ai fi putut aprecia imaginile… asa, pur si simplu… Ai fi putut ignora comentariile celorlalti… dar nu, aveai nevoia sa-ti declami suprematia lingvistica.
  Dormi bine noaptea… sau te trezesti zilnic cu gandul de a mai taxa vreun agramat? Asta ti-e singurul tel in viata? Jalnic… 🙁

 9. Nu cred ca e vorba de alegerile parintilor, in ceea ce privesc jucariile sau conditile de viata ale copiilor din imagini. Autorul fotografiilor a imortalizat alegerile noastre, ale tuturor, ale unei intregi lumi, precum si efectele nocive ale acestor alegeri. Multi ne facem griji de proverbiala “capra vecinului”, dar nu ne punem prea multe intrebari atunci cand cumparam o haina fabricata in conditii dubioase, poate de copii exploatati si tratati prcum sclavi. Tot ce cautam este “pretul corect” ca la sfarsitul cumparaturilor sa ne mai putem permite ceva in plus. Nu ma intelegeti gresit, nu va condamn pentru limitarile bugetului personal, ci doar pentru pastrarea “inocentei personale” cu referire la anumite subiecte; pe sistemul “ce nu stiu, n-are cum sa ma raneasca”. La fel ne comportam si atunci cand “baietii mari”, precum NATO vin la noi si spun “Sariti pe arme! Uite ce jucarii frumoase va dam, daca…!” Si ca in povesti, cu ochii plini de straluciri lacome, uitam sa ounem intrebarile grele (cred ca nici nu vrem, de altfel). Exemple sunt multe.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger