FOTO Copacul la 3.000 de ani: 75 de metri, 2 miliarde de frunze

0

Supranumit ”Președintele”, uimitorul copac pe care îl puteți vedea, din păcate doar digital, în imaginea de mai jos, are peste 3.200 de ani. Este un Sequoia solitar din Sierra Nevada, pe care niște cercetători l-au studiat îndeaproape, cățărându-se în el. Urcarea n-a fost deloc ușoară, copacul având o înălțime de peste 75 de metri.

 

Fotograful Michael Nichols, de la National Geographic, a documentat escalada cercetătorilor, surprinzând măreția acestui copac Sequoia, acoperit de zăpadă. Echipa de specialiști are la activ numeroși copaci impresionanți, pe care îi măsoară cățărându-se până în vârful lor. De această dată, ei au descoperit că acești copaci continuă să crească cu rapiditate chiar și la vârste înaintate. De fapt, rapoartele lor arată că anual, cantitatea de lemn produs de copaci precum ”Președintele” e mai mare decât cea provenită de la copacii tineri. Acest copac, vechi de peste trei milenii, conține 16.459 metri cubi de lemn. Aceste concluzii ar putea contrazice practica tradițională de regerenare a pădurilor, bazată pe premisa că pomii foarte bătrâni devin neproductivi. Aici puteți vedea un filmuleț despre cum a fost realizată imaginea de mai jos.

De altfel, Nichols este autorul fotografiei cu cel mai înalt copac surprins vreodată într-o imagine. Este vorba de un copac cu o vârstă mai mare de 1.500 de ani, a cărui înălțime depășește 91 de metri, pe care îl puteți vedea mai jos.

Sursa: National Geographic, NPR


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger